Έτοιμο το Peugeot 2008 DKR για το Dakar 2015

Στις τελικές δοκιμές με 47 ημέρες για την εκκίνηση

  • -
  • -

Σχεδόν ενάμιση μήνα πριν την εκκίνηση του Dakar 2015, το PEUGEOT 2008 DKR είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τον τετρακίνητο ανταγωνισμό στον πιο σκληρό κι επίπονο αγώνα του motorsport. Το δικίνητο 2008 DKR αποκαλύφθηκε με τα επίσημα χρώματα των ομάδων που στηρίζουν τη συμμετοχή και πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Μετά από επτά μήνες δοκιμασιών στην μαροκινή έρημο, έφτασε η ώρα για τους Γάλλους μηχανικούς να «φορέσουν» στο αγωνιστικό PEUGEOT την επίσημη εμφάνιση, σε μαύρο φινίρισμα με μπλε, λευκές και κόκκινες πινελιές. Μόλις 47 μέρες απέχουν από τη εκκίνηση του Ντακάρ και η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στις 20 Νοεμβρίου, από τα service trucks θα μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός και τα ανταλλακτικά, στο πλοίο που θα σαλπάρει για την Αργεντινή. Κατόπιν, τα τρία αγωνιστικά θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Νότια Αμερική μετά από τις τελικές δοκιμές στο Μαρόκο, στις αρχές Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, τα πληρώματα θα εκπαιδευτούν και στην επισκευή που μπορεί να χρειασθεί σε επείγουσες καταστάσεις στην διάρκεια του μαραθώνιου ράλι όταν δεν επιτρέπεται η υποστήριξη από τρίτους.

«Τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα των δοκιμών μας έδειξαν πόσο γερές βάσεις έχει το τεχνικό μας concept», υπογραμμίζει ο διευθυντής της Peugeot Sport, Bruno Famin. «Το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της εξέλιξής του και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ακόμη και αν έχουμε μεγάλους στόχους για αυτή την περιπέτεια, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με ταπεινούς ρυθμούς. Από την στιγμή που αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο σκληρότερο ράλι του κόσμου, δεν έχουμε αμφιβολία πως θα αντιμετωπίσουμε διάφορα απρόοπτα και προβλήματα. Στην πρώτη μας προσπάθεια, ο βασικός μας στόχος είναι να περάσουμε όσα περισσότερα αυτοκίνητα μπορούμε να και να πάμε όσο μακρύτερα γίνεται».

Ο Carlos Sainz, με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη αξία του ως ένας οδηγός που έχει βρεθεί πίσω από το τιμόνι κάθε τύπου αγωνιστικού, έχει πλήρη συμμετοχή στο τεχνικό concept που υπάρχει πίσω από το Peugeot 2008: «Η ομάδα διαθέτει ένα μοναδικό, καινοτόμο αυτοκίνητο που υπόσχεται να είναι εξαιρετικά ευέλικτο στους διαφορετικούς τύπους τερέν που θα διασχίσουμε. Οι δοκιμές που έχουμε κάνει μας έδειξαν πως πρόκειται για μία πολύ γρήγορη μηχανή, αν και είναι δύσκολο από τώρα να είμαστε 100% σίγουροι για την αξιοπιστία της».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...