Πενήντα χρόνια MOΜO

Η ένδοξη πορεία που ξεκίνησε από ένα …τιμόνι

  • -
  • -

Το 1964 ο ιδρυτής της Ιταλικής εταιρίας Momo, Gianpiero Moretti είχε την ιδέα να κατασκευάσει για το δικό του αυτοκίνητο, ένα μικρότερο δερμάτινο τιμόνι που να έχει όμως μεγαλύτερη διάμετρο κρατήματος για να είναι πιο εύκολο και σταθερό στο χειρισμό.

Ο John Surtees, σπουδαίος αναβάτης και οδηγός της Formula 1, ενθουσιάστηκε μόλις το είδε και παρήγγειλε ένα ακριβώς πανομοιότυπο τιμόνι για το αυτοκίνητό του. Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Formula 1 οδηγώντας για την Ferrari και η επιλογή του έγινε προτεραιότητα για τους φίλους της σπορ οδήγησης. Έτσι δημιουργήθηκε το τιμόνι Momo και ξεκίνησε η σταδιοδρομία της μάρκας που σύνδεσε το όνομά της με τις πίστες των αγώνων. Η Momo βρήκε μοναδικό τεχνολογικό και ποιοτικό έδαφος για να δημιουργήσει και να τεστάρει, τα πλέον εξελιγμένα προϊόντα για αυτοκίνητα και οδηγούς με τις πιο υψηλές και δύσκολες απαιτήσεις.

Εκατοντάδες νίκες μετά, στους πιο δύσκολους αγώνες αυτοκινήτου σε Ευρώπη και Αμερική, η Momo έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του χώρου, ενώ το 2014 είναι χρονιά ορόσημο γιορτάζοντας  μισό αιώνα ζωής.

Η εταιρία σήμερα συνεχίζει την παράδοση της στους αγώνες αυτοκινήτου, όντας χορηγός στους αγώνες NGT στις Η.Π.Α. και Megatron στην Ευρώπη. Σαράντα χρόνια μετά της πρώτες της ζάντες αλουμινίου, η Momo λανσάρει μια πρωτοπορειακή γκάμα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας ελαστικών. Προϊόντα που εναρμονίζονται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές όπως καθορίζονται από τους οργανισμούς TUV, JWL, SAE και ISO.

Κάποια από τα δημοφιλέστερα μοντέλα ελαστικών είναι το Outrun M1 για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα, με πέλμα ειδικά σχεδιασμένο για την καλύτερη πρόσφυση στη βροχή και το Outrun M2 που προσφέρει μικρή αντίσταση κύλισης για μείωση της κατανάλωση καυσίμου. Επίσης το M3, ιδανικό για αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού που έχει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης λόγω χαμηλών εκπομπών θορύβου και Α-lusion M9, ειδικά σχεδιασμένο για SUV και 4x4 για ασφάλτινη χρήση (80/20).

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τα ελαστικά και τις ζάντες Momo στην Ελλάδα είναι η εταιρία Γ. Κουτσορρίζος Α.Ε.Ε. www.koutsorrizos.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...