Abarth 695 biposto

Το πιο Abarth από όλα τα Abarth με 1.4Τ 190 ίππων κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη

  • -
  • -

Υπερτροφοδοτούμενος 1.4 T-Jet 190 ίππων, βάρος 997 κιλών, 0-100 km/h σε 5,9 sec και τελική ταχύτητα 230 km/h: αυτά είναι τα διαπιστευτήρια του Abarth 695 biposto που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη. Το κλειδί στην απόδοση του biposto, που θα πει διθέσιο, είναι η αναλογία κιλών/ίππο: 5,2. Άλλωστε, είναι το πιο δυνατό Abarth 500 που κατασκευάστηκε ποτέ και ενστερνίζεται απόλυτα τη φιλοσοφία του Carlo Abarth: «Την Κυριακή στην πίστα, τη Δευτέρα στο γραφείο».

Οι ρίζες του νέου μοντέλου με σήμα τον σκορπιό πάνε πίσω πενήντα χρόνια, στο 1964, όταν το Fiat Abarth 695 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Με χωρητικότητα 699,5 cc και μέγιστη ισχύ 30 ίππων, είχε τελική ταχύτητα 130 km/h και σπιρτόζικη οδική συμπεριφορά. Το πιο εμφανές χαρακτηριστικό του Abarth 695 όμως ήταν η βελτίωση των ρεπρίζ (π.χ. από 60 στα 80 km/h σε 5,2 sec).

Το νέο Abarth 695 biposto δεν είναι “ειδική” έκδοση περιορισμένης παραγωγής, αλλά χωρίς αμφιβολία απευθύνεται σε “ειδικούς” οδηγούς, εκείνους που είναι ικανοί πραγματικά να το οδηγήσουν. Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Abarth 500 χάρη στις δύο θέσεις και τα εξαρτήματα που προέρχονται από τους αγώνες, όπως το intercooler, το σύστημα εξάτμισης Akrapovic, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Extreme Shox, ο ψηφιακός καταγραφέας δεδομένων MXL, τα καθίσματα Abarth Corsa της Sabelt με ζώνες 4 σημείων, το σύστημα φρένων Brembo, οι ζάντες 18 ιντσών OZ και το πίσω roll bar από τιτάνιο από την Poggipolini. Εντύπωση προκαλούν ακόμη ο επιλογέας κιβωτίου με dog rings - για πρώτη φορά σ' ένα αυτοκίνητο δρόμου στην κατηγορία του - και τα εμπρός παράθυρα με κινούμενες επιφάνειες από polycarbonate, ένα υλικό υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων σε αθλητικό εξοπλισμό και στα παράθυρα των αεροπλάνων. Αισθητικά, για την απαραίτητη διαφοροποίηση φροντίζουν το νέο γκρι ματ χρώμα, οι ανασχεδιασμένοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα πλαϊνά "skirts", οι θόλοι τροχών και τα σπόιλερ που είναι πιο έντονα και πιο “μυώδη”, ενισχυμένα με στοιχεία από ανθρακονήματα και κατασκευασμένα από τη Zender σύμφωνα με τις οδηγίες του Abarth Style Centre.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...