Porsche 918 Spyder Weissach Package VIDEO

Με το πακέτο Weissach οι τεχνικοί της Porsche μειώνουν ακόμη περισσότερο το βάρος της εκρηκτικής 918. Ας δούμε πώς

  • -
  • -

Το νέο supercar της Porsche, η 918 Spyder έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά της στην πράσινη κόλαση του Nurburgring κάνοντας χρόνο-ρεκόρ 6 min 57 sec. Για τους πιο απαιτητικούς, η Porsche προσφέρει το πακέτο Weissach με ειδικά χρώματα, χαμηλότερο βάρος και εξοπλισμό για αγωνιστική χρήση. Στο παραπάνω video αποκαλύπτονται τα “μυστικά” του Weissach Package.

Θυμίζουμε πως η 918 Spyder κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα 4,6 λίτρων και 612 ίππων τοποθετημένο στο κέντρο, έναν ηλεκτροκινητήρα 157 ίππων που βρίσκεται επίσης στο κέντρο και έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα 130 ίππων στο εμπρός μέρος. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει το απίστευτο νούμερο των 887 ίππων. Οι δύο πρώτοι δίνουν κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ ο τρίτος κινεί τον εμπρός άξονα δίνοντας έτσι δυνατότητα τετρακίνησης στην 918. Η διάταξη συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK 7 σχέσεων, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρειάζονται από 2 έως 7 ώρες φόρτισης, αναλόγως της παροχής ρεύματος. Υπάρχει βέβαια και το προαιρετικό σύστημα Porsche Speed Charging Station που υπόσχεται ταχεία φόρτιση σε μόλις 25 λεπτά!

Οι επιδόσεις δεν θα μπορούσαν παρά να κόβουν την ανάσα: 0-100 km/h σε 2,8 sec, 0-200 km/h σε 7,9 sec και 0-300 km/h σε 23 sec! Παράλληλα, η Porsche ανακοινώνει εντυπωσιακές τιμές για τη μέση κατανάλωση και τις εκπομπές CO2: 3,0 lt/100 km και 70-72 g/km αντίστοιχα. Ο οδηγός της 918 έχει στη διάθεσή του 5 προγράμματα οδήγησης:

E-Power: εδώ η κίνηση γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με αυτονομία 30 km και τελική ταχύτητα μέχρι 150 km/h.

Hybrid: ο κινητήρας βενζίνης συνεργάζεται με τους ηλεκτροκινητήρες για το μέγιστο συνδυασμό απόδοσης και οικονομίας.

Sport Hybrid: για μεγαλύτερη εμπλοκή του κινητήρα βενζίνης με σκοπό τη μέγιστη ισχύ.

Race Hybrid: απόλυτη έμφαση στις επιδόσεις, με τους ηλεκτρικούς κινητήρες σε πλήρη λειτουργία και ανάλογη ρύθμιση στο αυτόματο κιβώτιο PDK.

Hot Lap: η μέγιστη ισχύ από τις μπαταρίες καταναλώνεται με στόχο αποκλειστικά τις κορυφαίες επιδόσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, π.χ. στην προσπάθεια για την pole position.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...