Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις για τα διόδια

Βγαίνουν στο δρόμο οι κάτοικοι τριών Δήμων

  • -
  • -

Οι επικείμενες αυξήσεις στα διόδια επανέφεραν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες διέρχεται η Εθνική Οδός. Στις Αφίδνες τα διόδια θα αυξηθούν κατά 60% γεγονός που αποτελεί πραγματική πρόκληση για όσους κατοικούν στις γύρω περιοχές και αναγκάζονται καθημερινά να χρησιμοποιούν δύο ή και περισσότερες φορές την εθνική οδό, τη στιγμή που το παράπλευρο δίκτυο είναι φρακαρισμένο και εντελώς ανασφαλές λόγω της κυκλοφορίας πολλών βαρέων οχημάτων και την κακής ποιότητας του οδοστρώματος.

Την περασμένη εβδομάδα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Ωρωπού, Κηφισιάς και Διονύσου επικύρωσαν τις αποφάσεις κινητοποίησης των δημοτών τους κι ενημέρωσαν σχετικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κηφισιάς στο ψήφισμά του αναφέρει: «Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τέλη διοδίων επιβάλλονται μόνο στις εθνικές οδούς που συνδέουν πολεοδομικά συγκροτήματα, ενώ εδώ επιχειρείται, χωρίς καμία κυκλοφοριακή, περιβαλλοντική και οικονομική μελέτη επιπτώσεων, η κατασκευή διοδίων εντός του ίδιου πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών».

Κι ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε οικονομική ομηρία λόγω των διοδίων, υπάρχουν 32 Βουλευτές οι οποίοι κάνοντας χρήση των προνομίων, έχουν λάβει σχετικό πάσο και απαλλάσσονται από την πληρωμή διοδίων, πιθανόν για να βρίσκονται τακτικότερα στις εκλογικές του περιφέρειες χωρίς να ξοδεύονται. Τα ονόματα των τζαμπατζήδων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί για να τους κρίνουν και οι ψηφοφόροι τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...