Δύο Ρεκόρ Guinness κατανάλωσης στην Ελλάδα

Παγκόσμια ρεκόρ κατανάλωσης για diesel και βενζίνη

  • -
  • -

Οι Kosmocar-Volkswagen, EKO και Driving Academy συνεργάστηκαν και πέτυχαν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, δύο παγκόσμια ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης, διασχίζοντας εννιά ηπειρωτικά διαμερίσματα της Ελλάδας και πάνω από 1.577 χλμ εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Το ρεκόρ σημειώθηκε με ένα Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion και ένα Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT), τα οποία ανεφοδίασε αντίστοιχα η ΕΚΟ με τα εξελιγμένα καύσιμά της ΕΚΟ Diesel Ekonomy και ΕΚΟ 95 Εkonomy. Τα ρεκόρ που πέτυχαν και πιστοποιήθηκαν από το Guinness World Record είναι:

  • Χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Diesel – Ο γύρος της Ελλάδας:  2,96lt/100 km
  • Χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Βενζίνης – Ο γύρος της Ελλάδας:  3,42lt /100 km

Η αφετηρία του εγχειρήματος ήταν η πόλη της Αλεξανδρούπολης με τερματισμό την Κόρινθο και έκταση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό εθνικό δίκτυο. Η πρώτη ομάδα με το Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion είχε οδηγούς τους εκπαιδευτές της Driving Academy, Δημήτρη Χατζητόλιο και Νικόλα Παπαπάσχο και κάλυψε την απόσταση των 1.577 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση diesel 46,75lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,96 lt/100 km. Η δεύτερη ομάδα οδήγησε το Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS – ACT, με οδηγούς τους εκπαιδευτές Θωμά Παπαπάσχο και το «δικό» μας Γιάννη Τσιγκρή και κάλυψε την απόσταση των 1.592 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση βενζίνης 54,52lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 3,42 lt/100 km.

Τα δύο πληρώματα επιτηρούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από εξειδικευμένους συνεργάτες του Οργανισμού Guinness World Records, του ΚΑΠΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων δημόσιων φορέων. Στο τέλος της διαδρομής πιστοποιήθηκαν οι μετρήσεις ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων, η χιλιομετρική απόσταση που κάλυψε κάθε αυτοκίνητο αλλά και η ακρίβεια των στοιχείων μέσα από τις αυστηρές προδιαγραφές και οδηγίες του οργανισμού Guinness World Records. Ο οργανισμός, αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, τις μετρήσεις του εγχειρήματος, τις μαρτυρίες των επίσημων φορέων, το ολοκληρωμένο βίντεο της διαδρομής και τα δεδομένα των GPS, πιστοποίησε την επίτευξη και των δύο ρεκόρ.

Την απονομή των δύο σημαντικών βραβείων πραγματοποίησε ο απεσταλμένος κριτής του Guinness World Records, Mark McKinley. 


O κριτής του Guinness World Records κ. Mark McKinley κατά την απονομή στον Γενικό Διευθυντή της Kosmocar κ. Στήβεν Σίρτη και στον Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing Volkswagen κ. Διονύση Μπατιστάτο






ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...