Παγκόσμια ρεκόρ σε πίστα για το Astra Diesel

Δώδεκα συντάκτες στο κυνήγι επιδόσεων στο Millbrook

  • -
  • -

Δύο Astra 2.0 CDTI μπήκαν στο κυνήγι 18 νέων ρεκόρ στην πίστα υψηλών ταχυτήτων στο Millbrook. Δώδεκα συντάκτες από διεθνή Μέσα αυτοκινήτου οδήγησαν για εικοσιτέσσερις ώρες με τέρμα γκάζι στο High Speed Bowl με τις θεαματικές, κεκλιμένες καμπές. Η κάθε ομάδα διήνυσε απόσταση 4800 χιλιομέτρων με μία στάση 22 λεπτών και για τα δύο αυτοκίνητα σε 24 ώρες. Στόχος ήταν η επίτευξη παγκοσμίου ρεκόρ για επιβατικά μοντέλα diesel στην κατηγορία 1600-2000κ.εκ. turbodiesel της FIA. Η μέση ταχύτητα που κατάφεραν οι δύο ομάδες είναι 201km/h και αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση.

Προμηθευτής ελαστικών ήταν η Michelin, η οποία παρείχε Pilot Super Sports εργοστασιακής τοποθέτησης– το ίδιο σετ που οι πελάτες Opel λαμβάνουν με το νέο Astra. Εκτός από τις δοκιμές στο εργαστήριο, διανύθηκαν 500 μίλια στο Millbrook μέσα στο καλοκαίρι για επιβεβαίωση της αντοχής τους. Ο Volker Strycek σημείωσε: «Αλλάξαμε ελαστικά μία φορά σε κάθε αυτοκίνητο θέλοντας απλά να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια: η καταπόνηση της ανάρτησης και των ελαστικών μπορεί να είναι έντονη, λόγω των δυνάμεων που ασκούνται από τις κλίσεις της πίστας.»
Ο Volker Stryceknot συνέβαλε στο project με την εμπειρία του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και με την έμπειρη, τετραμελή ομάδα την οποία έφερε στην Αγγλία για τα service  των Astra, που θύμιζαν 24ωρο αγώνα του Le Mans ή το Nürburgring. Η ομάδα ήταν υπεύθυνη για το γρήγορο και αποδοτικό  ανεφοδιασμό και τις αλλαγές των οδηγών ημέρα και νύχτα και σε αυτήν οφείλεται ο ελάχιστος χρόνος στάσης των 22 λεπτών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...