Toyota: «Best Global Brands 2013»

Η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου σε αναφορά της Interbrand

  • -
  • -

Η πρώτη θέση στον αυτοκινητιστικό τομέα ανήκει στην Toyota σύμφωνα με την αναφορά της Best Global Brands 2013που δημοσιεύτηκε από την Interbrand. Η μεθοδολογία της Best Global Brands της Interbrand αναλύει τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μία μάρκα επωφελείται από έναν οργανισμό, την εκπλήρωση των προσδοκιών των πελατών μέχρι την επίτευξη μιας πραγματικά οικονομικής αυτοκίνησης. Η αξία της μάρκας Toyota αυξήθηκε κατά 17% με αποτέλεσμα να διατηρεί τη Νο1 θέση στο χώρο του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα παραμένει στο Top 10 των επιχειρήσεων όπως και πέρσι. Η μάρκα Toyota αποτιμάται τώρα στα 35.346 εκατομμύρια δολάρια. Η Interbrand απέδωσε την αύξηση της αξίας της Toyota κυρίως στην ανάπτυξη της υβριδικής τεχνολογίας.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του Toyota Prius έχουν τώρα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια, ενώ αντίστοιχα οι πωλήσεις των υβριδικών ανέρχονται στα 5,5 εκατομμύρια περίπου. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των υβριδικών Toyota και Lexus έχουν ξεπεράσει τις 600.000 μονάδες από το 2000 που το Prius λανσαρίστηκε για πρώτη φορά. Μέχρι στιγμής φέτος, η Toyota συγκεντρώνει μερίδιο 75% στην Ευρωπαϊκή αγορά υβριδικών, με το 18% όλων των οχημάτων Toyota και Lexus που πωλούνται να χρησιμοποιούν υβριδικό σύστημα κίνησης.

Μέχρι το τέλος του 2015, η Toyota θα λανσάρει 15 νέα ή ανασχεδιασμένα πλήρως υβριδικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία ένα μοντέλο κυψελών καυσίμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...