1.000+ κλήσεις καθημερινά για παρκάρισμα στην Αθήνα

Εντατικούς ελέγχους διενεργεί καθημερινά η Τροχαία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας για παράνομες σταθμεύσεις

  • -
  • -

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά των αυγουστιάτικων διακοπών, η Αθήνα ωστόσο κάθε άλλο παρά άδεια μπορεί να χαρακτηριστεί. Ωστόσο, η κυκλοφορία έχει σαφώς αραιώσει κάτι που συνήθως κάνει τους Αθηναίους να “χαλαρώσουν” σε σχέση με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αν και συνήθως η χειρότερη συνέπεια είναι η επικίνδυνη αύξηση στη μέση ταχύτητα κίνησης των οχημάτων, οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν εξαπολύσει κυνηγητό στην παράνομη στάθμευση. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας διενεργούνται καθημερινά συστηματικοί έλεγχοι για την αποτροπή των παράνομων σταθμεύσεων που, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “συχνά αποτελούν και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων”. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα βεβαιώνονται περισσότερες από 1.000 παραβάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 10-8-2013 βεβαιώθηκαν συνολικά χίλιες εκατόν τριάντα δύο (1.132) παραβάσεις παράνομων σταθμεύσεων και αφαιρέθηκαν εννέα (9) πινακίδες κυκλοφορίας.
  • Την Κυριακή 11-8-2013 βεβαιώθηκαν συνολικά χίλιες εκατόν επτά (1.107) παραβάσεις παράνομων σταθμεύσεων εκ των οποίων οκτακόσιες είκοσι εννέα (829) σε Ι.Χ.Ε., είκοσι τρείς (23) σε Δ.Χ.Ε., διακόσιες τριάντα επτά (237) σε δίκυκλα, δεκαεπτά (17) σε φορτηγά και μια (1) σε λεωφορείο.
  • Τη Δευτέρα 12-8-2013 βεβαιώθηκαν συνολικά χίλιες εκατόν είκοσι οκτώ (1.128) παραβάσεις παράνομων σταθμεύσεων εκ των οποίων, οκτακόσιες εβδομήντα επτά (877) σε Ι.Χ.Ε., είκοσι (20) σε Δ.Χ.Ε., διακόσιες πέντε (205) σε δίκυκλα, είκοσι τέσσερις (24) σε φορτηγά και δύο (2) σε λεωφορεία. Επίσης αφαιρέθηκαν δεκαεπτά (17) πινακίδες κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

 

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι έλεγχοι για τις παράνομες σταθμεύσεις θα συνεχιστούν αμείωτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...