Elon Musk: Λος Άντζελες - Σαν Φρανσίσκο σε 30’

Τα σχέδια του Hyperloop παρουσιάζει στις 12 Αυγούστου ο αμερικανός ιδιοκτήτης της Tesla

  • -
  • -

Ο Elon Musk αναφέρθηκε σ’ αυτό για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Του έδωσε το όνομα Hyperloop και πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει το πέμπτο μέσο μεταφοράς, μετά τα αυτοκίνητο, το αεροπλάνο, το τρένο και το πλοίο, με μία όμως σημαντική διαφορά: Να μπορεί να καλύπτει τις διαδρομές με ασύλληπτες ταχύτητες, πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα. Ο ίδιος για να το περιγράψει έχει αναφέρει ότι αυτό που έχει κατά νου είναι ένα μέσο μεταφοράς, με ταχύτητες 3-4 φορές μεγαλύτερες από το bullet train στην Ιαπωνία, 2 φορές μεγαλύτερες από επιβατικό, πετυχαίνοντας την κάλυψη της διαδρομής Λος Άντζελες-Σαν Φρανσίσκο (560 χιλιόμετρα) σε 30 λεπτά. Όσον αφορά το κόστος ενός εισιτηρίου, πίστευε ότι θα μπορούσε να είναι αρκετά μικρότερο από το αντίστοιχο για αεροπλάνο, ενώ μάλιστα ιδεατά θα ήθελε το Hyperloop να είναι ενεργειακά αυτόνομο, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην επιφάνειά του.

Ένα χρόνο πριν ο Elon Musk εξέφραζε δημόσια ένα ακόμα όραμά του, ζητώντας τη βοήθεια όποιου μπορούσε να βοηθήσει για να το δημιουργήσει. Τώρα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter, θα παρουσιάσει τα πρώτα σχέδια για το Hyperloop στις 12 Αυγούστου. Μάλιστα, όπως προσθέτει, δεν θέλει να πατεντάρει τα συγκεκριμένα σχέδια και δηλώνει χαρούμενος για να συνεργαστεί με σωστούς συνεργάτες ώστε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project.

Για άλλη μια φορά ο πολυμήχανος Elon Musk μας φέρνει μπροστά στην αρχή της υλοποίησης ενός ακόμα οράματός του. Έχουν προηγηθεί τα διαστημικά ταξίδια με την Space X, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla Motors και βέβαια οι φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες της Solar City.

 

Πηγή: deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...