Νέο Opel Insignia facelift

Ανανέωση σε όλη τη γκάμα

  • -
  • -

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης έκανε την επίσημη εμφάνιση η ανανεωμένη έκδοση του νέου Insignia, ωστόσο η Opel έδωσε στη δημοσιότητα ό,τι αφορά το μεσαίο της μοντέλο. Οι αισθητικές αλλαγές είναι περιορισμένες και αφορούν νέους προφυλακτήρες εμπρός πίσω, αναβαθμισμένα φανάρια και μεγαλύτερη γρίλια εισαγωγής του αέρα που είναι πιο χαμηλά τοποθετημένη. Στο εσωτερικό οι αλλαγές αφορούν την επιλογή των υλικών κατασκευής, στην κονσόλα ελαττώθηκε ο αριθμός των κουμπιών για καλύτερη εργονομία. Προαιρετικά θα προσφέρεται η νέα οθόνη αφής 8 ιντσών για το χειρισμό του infotainment. Από την αρχική οθόνη, ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και τα υπο-μενού όπως ραδιοφωνικοί σταθμοί, τίτλοι τραγουδιών, σύνδεση smartphone ή 3D χάρτες πλοήγησης μέσω μπουτόν, οθόνη αφής, φωνητικοί έλεγχοι ή το νέο touchpad. Το σύστημα infotainment έχει δυνατότητα εξατομίκευσης – μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι 60 προσωπικές προτιμήσεις (π.χ. playlists, τηλεφωνικές επαφές, διευθύνσεις πλοήγησης).

Στα μηχανικά μέρη οι μηχανικοί της Opel πραγματοποίησαν βελτιώσεις στο πλαίσιο στα αμορτισέρ, τις αντιστρεπτικές δοκούς και το σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να μειωθούν ο θόρυβος και οι κραδασμοί που φτάνουν στην καμπίνα για υψηλότερη άνεση.

Από πλευράς κινητήρων τα καλά νέα αφορούν την προσθήκη στη γκάμα ενός δίλιτρου diesel CDTI με απόδοση 120 ίππους και ροπή 320Nm που εκπέμπει μόλις 99g/km και απαλλάσσεται από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας. Μία δεύτερη εκδοχή του συγκεκριμένου κινητήρα αποδίδει 140 ίππους. Βέβαια ο κορυφαίος diesel παραμένει ο BiTurbo με απόδοση 195 ίππους και 400Nm ροπή.

Ο βασικός κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.6 SIDI ο οποίος κινεί Astra, Cascada και Zafira Tourer και αποδίδει 170 ίππους με μέγιστη ροπή 260Nm ή 280 με overboost. Η πιο ισχυρή βενζινοκίνητη έκδοση είναι η δίλιτρη SIDI που παράγει 250 ίππους, η οποία συνδυάζεται με τετρακίνηση. Αναλόγως του κινητήρα υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού με αυτόματο 6άρι κιβώτιο ή του παραδοσιακού μηχανικού κι αυτού με έξι σχέσεις . Ενδιαφέρον έχει η υγραεριοκίνητη έκδοση (LPG) των 1.4 Turbo με απόδοση 140 ίππους. Η κατανάλωση στο 4θυρο και το 5θυρο αμάξωμα είναι μόλις 7,6lt/100 km (124 g/km) και στο Sports Tourer 7,9 lt/100 km (129 g/km). Για όποιες αλλαγές στους τιμοκαταλόγους αναμείνατε.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές του ανανεωμένου Insignia στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...