“Miles & Meals” από την Pirelli

Βιβλίο συνταγών με τα γαστρονομικά μυστικά της F1 - Button και Grosjean σε αγώνα μαγειρικής

  • -
  • -

Από τα μονοθέσια της Formula 1 στην κουζίνα. Οι Jenson Button και Romain Grosjean έβγαλαν για λίγο τη φόρμα του πιλότου F1 και φόρεσαν την ποδιά του… σεφ, συμμετέχοντας σε αγώνα μαγειρικής υπό το έμπειρο βλέμμα του Paul Hembery, του αγωνιστικού διευθυντή της Pirelli. Η προσπάθεια των δύο οδηγών και η γευσιγνωσία μερικών γαστρονομικών σπεσιαλιτέ από το motorhome της Pirelli αποτέλεσαν το σκηνικό παρουσίασης του “Miles & Meals – handcrafted by Pirelli”: ενός βιβλίου μαγειρικής που αποκαλύπτει τα μυστικά των σεφ της Pirelli και εισέρχεται στο άδυτο του έμπειρου προσωπικού της.

Το “Miles & Meals”, μία συλλεκτική έκδοση-δώρο για τους προσκεκλημένους και φίλους της Pirelli, είναι ένας χαρούμενος τρόπος απεικόνισης των ομοιοτήτων μεταξύ ελαστικών και ριζότο, γομών και συστατικών. Η Pirelli το λανσάρει ως μία άλλη διάσταση του κόσμου των ελαστικών, που προβάλλει την πιο ανάλαφρη πλευρά της καθημερινότητας στο motorhome. “Το να φτιάχνεις ένα καλό ελαστικό είναι σαν να φτιάχνεις ένα καλό ριζότο”, γράφει στην αρχή του βιβλίου ο Maurizio Boiocchi, Διευθυντής τμήματος R&D της Pirelli και “πατέρας” των ελαστικών Formula One P Zero & Cinturato.

Το “Miles & Meals” παραλληλίζει τις συνταγές μαγειρικής με τις γόμες των ελαστικών. Το βιβλίο παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες της κουζίνας του αρχισέφ της Pirelli, Fabrizio Tanfani, υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου φιλοξενίας, Cristian Staurenghi. Πρόκειται για πιάτα που σερβίρονται σε κάθε αγώνα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Οι συνταγές – που βασίζονται στην Ιταλική κουζίνα, αλλά συχνά είναι επηρεασμένες από τις γεύσεις των χωρών διεξαγωγής των grand prix – συνοδεύονται από εντυπωσιακές πρωτότυπες φωτογραφίες των συστατικών σε περιβάλλον F1, κυρίως όταν πρόκειται για ζυμαρικά. Έτσι, τα agnolotti έχουν το σχήμα μονοθεσίων που πηγαίνουν 'τραινάκι' στις εισόδους των στροφών, τα paccheri είναι μονοθέσια που κατεβαίνουν μία ευθεία πλαισιωμένα με ελαστικά από τοματίνια και κουκουνάρια, το πασπαλισμένο χοντρό αλάτι παραπέμπει σε μία 'παγίδα' εξόδου από χαλίκια, ένα φύλλο βασιλικού σηματοδοτεί το πράσινο φως ακόμα και ένα χταπόδι παίρνει τη μορφή μηχανικού με οκτώ χέρια – έτοιμου για το ταχύτερο pit stop.

Οι συνταγές από το “Miles & Meals” σύντομα θα διατίθενται και σε ψηφιακή μορφή, που θα μπορεί να κατεβάσει ο καθένας από το www.pirelli.com

 

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ PIRELLI ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Γεύματα που σερβίρονται την ημέρα: 180

Γεύματα που σερβίρονται το χρόνο: 21.600 (κατά τη διάρκεια 20 grand prix και 4 περιόδων δοκιμών)

Γεύματα ανά grand prix: περίπου 600

Κρέας (σε κιλά): 18 kg / ημέρα – 90 kg / grand prix

Ψάρι (σε κιλά): 12 kg / ημέρα – 60 kg / grand prix

Ζυμαρικά (σε κιλά): 10 kg / ημέρα – 50 kg / grand prix

Λάδι: 15 λίτρα / εβδομάδα

Ψωμί: 50 μπαγκέτες / ημέρα

Νερό: 1500 μπουκάλια μισού λίτρου / εβδομάδα

Καφές: 2000/2500 καφέδες / grand prix

Γάλα: 100 λίτρα / εβδομάδα με cappuccino και τσάι

Φρούτα: 35 kg / εβδομάδα

Σύνολο θέσεων: 38. Κάθε τραπέζι ‘ανανεώνεται’ κατά μέσο όρο τέσσερις φορές ανά γεύμα αφού σερβίρονται περίπου 150 γεύματα στην ομάδα και τους προσκεκλημένους.

Αρ. ατόμων που εργάζονται στον τομέα φιλοξενίας: 8 (3 σερβιτόρες, 2 βοηθοί σεφ, ένας διευθυντής (Federica Marini) αλλά και οι Cristian και Fabrizio).

Μέγεθος κουζίνας: 2,50 m πλάτος 7 m μήκος.

Εμβαδόν Motorhome: 85 m2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...