F1: Οι μισθοί των οδηγών της F1 για το 2024

Η F1 αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και ακριβά αθλήματα στον κόσμο. Εκτός από τα τεράστια έσοδα των ομάδων, οι οδηγοί της F1 λαμβάνουν αστρονομικές αμοιβές για τις υπηρεσίες τους.

  • -
  • -

Για το 2024, οι μισθοί των οδηγών ποικίλλουν σημαντικά, με τον Max Verstappen να παραμένει στην κορυφή με ετήσιες απολαβές ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθεί ο Lewis Hamilton με 45 εκατομμύρια δολάρια και ο Charles Leclerc με 34 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμοιβές αυτές δεν περιλαμβάνουν μόνο τον βασικό μισθό, αλλά και μπόνους για νίκες, βάθρα και κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επιπλέον, οι οδηγοί λαμβάνουν έσοδα από χορηγίες και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9c7caad2625d3d72a8f83fb831d41f82.jpg

Γιατί οι οδηγοί της F1 παίρνουν τόσο μεγάλους μισθούς;

Σίγουρα, οι αμοιβές αυτές προκαλούν ίλιγγο και ίσως ξενίζουν κάποιους. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι οι οδηγοί της F1 ρισκάρουν την ζωή τους σε κάθε αγώνα, ενώ παράλληλα διαθέτουν ασύγκριτο ταλέντο και δεξιότητες.

Δείτε ακόμα: Δες τσάμπα F1 στον ANT1+ με αυτό το κόλπο

Επιπλέον, η F1 αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό κολοσσό, με τα έσοδα να αγγίζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς, οι υψηλές αμοιβές των οδηγών αποτελούν ένα μικρό κομμάτι της συνολικής πίτας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0f13a9154b8a2ff56f2d7eb6199634f5.jpg

Δικαιολογείται το τεράστιο χάσμα στις αμοιβές των οδηγών της F1;

Παρ' όλα αυτά, η ύπαρξη τόσο μεγάλων χασμάτων στους μισθούς εγείρει ερωτήματα ηθικής και δικαιοσύνης. Είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς εάν όντως οι διαφορές στην απόδοση και το ταλέντο των οδηγών αντικατοπτρίζονται πλήρως στις αμοιβές τους.

Συμπερασματικά, οι μισθοί των οδηγών της F1 για το 2024 αγγίζουν ιλιγγιώδη ύψη, με τον Verstappen να παραμένει ο βασιλιάς των αμοιβών. Η ύπαρξη αδικιών και χασμάτων στους μισθούς είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ η ηθική της υπόθεσης παραμένει ανοιχτό ερώτημα.

Όνομα οδηγού Ομάδα Αμοιβή (εκατ. δολάρια)
Max Verstappen Red Bull Racing 55
Lewis Hamilton Mercedes 45
Charles Leclerc Ferrari 34
Lando Norris McLaren 20
George Russell Mercedes 18
Fernando Alonso Aston Martin 18
Sergio Perez Red Bull Racing 14
Carlos Sainz Ferrari 12
Valtteri Bottas Stake F1 Team 10
Daniel Ricciardo Visa Cash App RB 7
Esteban Ocon Alpine 6
Pierre Gasly Alpine 6
Oscar Piastri McLaren 6
Kevin Magnussen Haas F1 5
Alexander Albon Williams 3
Lance Stroll Aston Martin 3
Nico Hulkenberg Haas F1 2
Guanyu Zhou Stake F1 Team 2
Yuki Tsunoda Visa Cash App RB 1
Logan Sergeant Williams 1
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...