Αυτή είναι η νέα Ferrari SF-24 των Leclerc και Sainz [video]

H Scuderia Ferrari προχώρησε σήμερα στα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας SF-24, με την οποία οι Leclerc και Sainz ευελπιστούν να επιστρέψουν στους τίτλους στη Formula 1.

  • -
  • -

Οι ομάδες στη Formula 1 αποκαλύπτουν η μία μετά την άλλη τα νέα τους μονοθέσια λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η νέα αγωνιστική σεζόν (δοκιμές στο Bahrain International Circuit 21-23 Φεβρουαρίου). Μέχρι σήμερα έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση από τα μονοθέσια έξι ομάδων και τώρα, ήρθε η στιγμή της αποκάλυψης και για αυτό, της Scuderia Ferrari!

Και το όνομα αυτής, SF-24

Η ιταλική ομάδα παρουσίασε λοιπόν και αυτή σήμερα το νέο της δημιούργημα. Την SF-24 με την οποία οι Charles Leclerc και Carlos Sainz θα παλέψουν για τον τίτλο των κατασκευαστών και φυσικά των οδηγών στην F1.

Εμφανισιακά, το μονοθέσιο διαφέρει αρκετά από αυτό του 2023, με το παραδοσιακό κόκκινο βέβαια να δεσπόζει αλλά πλέον στη νέα εκδοχή το μαύρο απουσιάζει δίνοντας τη θέση του στο λευκό και στο κίτρινο που παραπέμπει προφανώς στην 499P που κέρδισε πέρσι στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Παρότι οι Ιταλοί δε δώσαν στη δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες και δεν αναφέρθηκαν εκτενώς στις αλλαγές που φέρει η SF-24, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι ανασχεδιασμένο είναι τόσο το ρύγχος του μονοθεσίου όσο και η πίσω αεροτομή.

Δείτε ακόμα: O Christian Horner της Red Bull κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά

Από εκεί και πέρα είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν αρκετές τροποποιήσεις στην αεροδυναμική όσο και στο σύστημα ψύξης τόσο των φρένων όσο και του κινητήρα. Μάλιστα, η Scuderia Ferrari έβαλε σήμερα κιόλας την SF-24 για μερικούς γύρους στην πίστα του Fiorano.

 

Θυμίζουμε ότι πέρυσι, η ιταλική ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, ενώ όπως προφανώς όλοι γνωρίζετε, αυτή θα είναι φέτος η τελευταία χρονιά του Carlos Sainz με τη Scuderia Ferrari αφού από το 2025 team-mate του Leclerc θα είναι ο Lewis Hamilton!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...