F1: «Ζωντανός-νεκρός» ο Schumacher! Ποιος, πού και γιατί το είπε;

Σάλο προκάλεσε στους οπαδούς της F1 ο χαρακτηρισμός «ζωντανός-νεκρός» που ειπώθηκε για τον Schumacher, στον νέο κύκλο του Drive to Survive στο Netflix.

  • -
  • -

Στις 24 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η 5η σεζόν της σειράς Drive to Survive. Κάθε χρόνο μία κινηματογραφική ομάδα της αμερικανικής συνδρομητικής πλατφόρμας ακολουθεί οδηγούς και ομάδες της Formula 1, καταγράφοντας στιγμές από τα παρασκήνια και αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές και μυστικά που δεν έδειξαν live οι κάμερες την περασμένη χρονιά.

Ήδη από την πρώτη σεζόν η σειρά κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η πολύ μεγάλη δημοφιλία της οδήγησε σε σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την επίδρασή της να είναι πιο έντονη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

mick-schumacher-haas-austria

Το τρίτο από τα 10 επεισόδια που θα δούμε στη φετινή σεζόν αφορά τον Mick Schumacher, γιο του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Michael Schumacher, ο οποίος το 2021 και το 2022 αγωνιζόταν με την ομάδα της Haas. Στη δεύτερη σεζόν ως οδηγός της αμερικανικής ομάδας η απόδοσή του εμφανίστηκε πεσμένη, γεγονός που σε συνδυασμό με κάποια ατυχήματα που προκάλεσε οδήγησαν στη μη ανανέωση του συμβολαίου του, έτσι βρέθηκε χωρίς αγωνιστική θέση για το 2023. Αντ’ αυτού, φέτος θα είναι ο τρίτος-αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes.

Γιατί είναι έξαλλοι οι οπαδοί της F1 με το Drive to Survive

Το θέμα που έχει εξοργίσει τους φίλους της F1 και ακόμα περισσότερο εκείνους του Schumacher, είναι ότι σε ένα απόσπασμα της σειράς ακούγεται για τον Γερμανό οδηγό ο χαρακτηρισμός «ζωντανός-νεκρός» («dead man walking»). Ο χαρακτηρισμός ειπώθηκε από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Gene Haas, σε συνομιλία που είχε με τον τεχνικό διευθυντή, Guenther Steiner μετά τον αγώνα στο Μονακό. Σε εκείνο το Grand Prix, που ήταν το έβδομο της χρονιάς, ο Mick Schumacher είχε το δεύτερο ατύχημά του για το 2022 (το πρώτο ήταν στη Σαουδική Αραβία, δεύτερο σταθμό του πρωταθλήματος).

mick-schmacher-haas-kranos-f1-formula1-formula-monothesio

Δείτε ακόμα: Formula 1: Όλα τα μονοθέσια του 2023 - Τι άλλαξε σε κάθε ομάδα

Τόσο ο Gene Haas όσο και ο Gunther Steiner ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι μετά το ατύχημα, καθώς η διάλυση του μονοθεσίου σήμαινε ότι πολλοί οικονομικοί αλλά και ανθρώπινοι πόροι της ομάδας έπρεπε να απασχοληθούν για να δημιουργηθούν νέα κομμάτια.

Ο παραπάνω χαρακτηρισμός κρίνεται ως ιδιαίτερα ατυχής. Και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα λόγω του τίτλου του σχετικού επεισοδίου της σειράς, ο οποίος είναι «Like father, like son», που σε συνδυασμό με το σχόλιο περί ζωντανού-νεκρού δημιούργησε απέχθεια και αποστροφή σε πολλούς φίλους της F1 και ειδικά στους fans του Michael Schumacher, ο οποίος δίνει μάχη ετών μετά το ατύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 2013 κάνοντας σκι.

Πηγή: Sun

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...