Ένας Έλληνας στην κορυφή της FIA – Ανέλαβε Διευθυντής Μονοθεσίων

Ο Έλληνας τεχνικός με μακρά εμπειρία στην F1 προήχθη σε Διευθυντή Μονοθεσίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

  • -
  • -

Με απόφαση του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ο Νικόλας Τομπάζης, ο άνθρωπος που από το 2018 είχε τον ρόλο του επικεφαλής της τεχνικής ομάδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας και συνέβαλε καθοριστικά στις αλλαγές των κανονισμών, αναλαμβάνει πλέον μία από τις κορυφαίες θέσεις στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

tompazis

Ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός, προάγεται σε Διευθυντή Μονοθεσίων της Formula 1, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτόν θα αναφέρονται άπαντες, από τον αγωνιστικό διευθυντή της FIA, έως τον τεχνικό διευθυντή, τον υπεύθυνο στρατηγικής και λειτουργιών, καθώς και τον οικονομικό διευθυντή.

tompazis

Ο κύριος Τομπάζης, έκανε λόγο για μια σπουδαία στιγμή στην καριέρα του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον νέο πρόεδρο για την τιμή που του έκανε: «Είναι τιμή για μένα που αναλαμβάνω αυτή τη νέα θέση στην FIA και είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Έχουμε μία ομάδα απίστευτα ταλαντούχων και αφοσιωμένων ανθρώπων που δουλεύουν τέρμα γκάζι για να εξασφαλίσουν το επίπεδο κανονισμών που η Formula 1 απαιτεί και αξίζει. Πιστεύω ακράδαντα πως αυτή η νέα δομή θα μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο και θα μας επιτρέψει να πραγματοποιούμε συνεχείς βελτιώσεις».

Oι υπόλοιποι διευθυντές της FIA

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας, υπάρχουν αλλαγές σε διάφορα νευραλγικά πόστα. Ειδικότερα, ο Steve Nielsen αναλαμβάνει αγωνιστικός διευθυντής, υπεύθυνος για την επίβλεψη όλων των αθλητικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Race Control και του Κέντρου Απομακρυσμένων Επιχειρήσεων, καθώς και των μελλοντικών ενημερώσεων των Αθλητικών Κανονισμών.

tompazis

Δείτε εδώ το επίσημο πρόγραμμα αγώνων της F1 το 2023

Τη θέση του τεχνικού διευθυντή, αυτή δηλαδή που μέχρι πρότινος κατείχε ο Τομπάζης, παίρνει ο Tim Goss, διευθυντής στρατηγικής και λειτουργιών αναλαμβάνει ο François Sicard, όντας υπεύθυνος για τη στρατηγική της ομοσπονδίας αλλά και όλα τα Logistics στις πίστες, ενώ οικονομικός διευθυντής γίνεται ο Federico Lodi, έχοντας στα χέρια του τα όρια προϋπολογισμών και τις διαδικασίες ελέγχων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...