F1 in Schools: Ήρθε η ώρα των τελικών

Γεμάτος δράση θα είναι ο Οκτώβριος καθώς ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διενέργειας των αγώνων ταχύτητας πίστας της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2022.

  • -
  • -

Πρόκειται για την ενδέκατη κατά σειρά χρονιά διεξαγωγής του STEM διαγωνισμού που αφορά Δημοτικά, Γυμνάσια αλλά και Λύκεια. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας, που οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων!

Οι αγώνες ταχύτητας πίστας θα πραγματοποιηθούν σε τρεις «φάσεις», ώστε να διευκολυνθούν οι μαθητές από τα σχολεία σε κάθε άκρη της Ελλάδας:

- Στην Αθήνα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής, για τις ομάδες από σχολεία Αττικής και Νοτίου Ελλάδας.

- Στις Σέρρες το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για τις ομάδες από σχολεία Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδας.

- Στο Βόλο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, για τις υπόλοιπες ομάδες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9615efb8b349f9dfc5c9b1411ef79dfa.jpg

Ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε σχετικά: «Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, που βοηθά τους μαθητές στην ανάπτυξη δεξιοτήτων STEM και να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως αυτή της κριτικής σκέψης και της συνεργατικότητας. Το επίπεδο ανταγωνισμού στον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό είναι πολύ υψηλό, λαμβάνοντας υπόψη ότι συμμετέχουν η 5η και η 7η καλύτερη ομάδα στους 17ους Παγκόσμιους Τελικούς, που διενεργήθηκαν τον Ιούλιο που μας πέρασε, καθώς και η ομάδα με τον 3ο καλύτερο φετινό χρόνο στο κόσμο (1.031 sec) σε αγώνες ταχύτητας F1 μοντέλων πάνω στην πίστα του F1 in Schools».

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools της τρέχουσας σχολικής περιόδου, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM.

Επίσης, το ΙΣΝ θα υποστηρίξει τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στους επόμενους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...