Οριστικό: Βγήκε η απόφαση για τον Piastri – Σε ποια ομάδα F1 πάει τελικά;

Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της FIA έβγαλε σήμερα την απόφαση που καθορίζει το μέλλον του Oscar Piastri. Τελικά McLaren ή Alpine;

  • -
  • -

Το Contract Recognition Board, το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της FIA που ανέλαβε να επιλύσει τη διαμάχη μεταξύ του Oscar Piastri και της Alpine, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την απόφασή του.

Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για την προσφυγή της Alpine, αφού το CRB κατέληξε πως ο οδηγός είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Κατόπιν αυτού, η McLaren ήδη ανακοίνωσε πως ο Πρωταθλητής της Formula 2, θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 τη σεζόν του 2023 με δικό της μονοθέσιο.

Ο ίδιος ο Piastri δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου στη F1 με μια τόσο διάσημη ομάδα όπως η McLaren και είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία που μου προσφέρθηκε. Η ομάδα έχει μακρά παράδοση στο να δίνει ευκαιρίες σε νεαρά ταλέντα και ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά μαζί με τον Lando για να ωθήσω την ομάδα προς το μπροστινό μέρος του grid. Έχω επικεντρωθεί στην προετοιμασία για το ντεμπούτο μου στη F1 το 2023 και στην έναρξη της καριέρας μου στην F1 με χρώμα… παπάγια».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Andreas Seidl, δήλωσε: «Όλη η ομάδα είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Oscar στη McLaren για τη σεζόν του 2023. Έχει μια εντυπωσιακή αγωνιστική καριέρα μέχρι σήμερα και είμαστε σίγουροι ότι μαζί με τον Λάντο, θα μπορέσει να μας βοηθήσει να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τις φιλοδοξίες μας. Έχουμε ακόμα μια σημαντική δουλειά να κάνουμε αυτή τη σεζόν στην οποία η ομάδα παραμένει επικεντρωμένη, προτού στη συνέχεια διασφαλίσουμε ότι ο Όσκαρ θα ενσωματωθεί στην ομάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και θα είναι έτοιμος για τις προκλήσεις που έρχονται. Ανυπομονούμε να προετοιμαστούμε για μια συναρπαστική σεζόν του 2023 μαζί».

Δείτε ακόμη Σε δημοπρασία η McLaren F1 που... απογοήτευσε τον ιδιοκτήτη της

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, Zak Brown, δήλωσε: «Ο Όσκαρ είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα που έρχονται μέσω της σειράς τροφοδοσίας στην F1 και χαιρόμαστε που τον βλέπουμε να εντάσσεται στην ομάδα για το 2023. Η κατάκτηση τόσο της F3 όσο και της F2 σε διαδοχικές σεζόν ενός “rookie” είναι ένα πραγματικό επίτευγμα και απόδειξη του ταλέντου του στους αγώνες μονοθεσίων. Στο Λάντο και τον Όσκαρ έχουμε μια νεανική, συναρπαστική σύνθεση της F1 με τεράστιες δυνατότητες, που μας στέκεται σε καλή θέση για να πετύχουμε τις μελλοντικές μας φιλοδοξίες. Ο Όσκαρ είναι μια συναρπαστική προσθήκη στην οικογένεια της McLaren και ανυπομονούμε να τον δούμε να μεγαλώνει με την ομάδα μας στην F1».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...