Formula 1: Ποιος θα πάρει την θέση του Vettel στην Aston Martin;

Τα πάνω-κάτω στο μεταγραφικό παζάρι φέρνει η ανακοίνωση του Vettel ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν. Τι θα γίνει με την θέση του στην Aston Martin;

  • -
  • -

Ο Vettel ανακοίνωσε ξαφνικά ότι η σεζόν του 2022 θα είναι η τελευταία που θα τον δούμε να αγωνίζεται στις πίστες της Formula 1, με την απόφασή του αυτή να βάζει φωτιά στο μεταγραφικό παζάρι. Το βασικό ερώτημα που προκύπτει από αυτή την κίνηση του Γερμανού είναι ποιος θα βρεθεί το 2023 στο πλευρό του Lance Stroll, ο οποίος έχει σίγουρη θέση στην ομάδα στην οποία είναι ιδιοκτήτης ο πατέρας του.

Δείτε ακόμα: Έκτακτο! Στην F1 η Porsche – Εξαγοράζει πρωταθλήτρια ομάδα

Όλες οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι την πράσινη στολή του χρόνου θα φορέσει ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός μπορεί να πήρε νίκη στην Monza το 2021, όμως με αυτή την φωτεινή εξαίρεση δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην βρετανική ομάδα. Τα αποτελέσματά του υπολείπονται του αναμενόμενου, συνήθως βρίσκεται πίσω από τον Lando Norris, ενώ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα πορτοκαλί μονοθέσια. Το πρόβλημα προσαρμογής ήταν φανερό το 2021 και πολλοί πίστευαν ότι με την αλλαγή κανονισμών ο Ricciardo θα έβρισκε τα πατήματά του, όμως αυτό δεν συνέβη οπότε οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν.

oscar-piastri

Όσο για την θέση που αδειάζει στην McLaren, εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε τον Oscar Piastri. Ο επίσης Αυστραλός έχει κατακτήσει τον τίτλο στην Formula Renault το 2019, στην Formula 3 το 2020 και στην Formula 2 το 2021, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή. Ανήκει στην ακαδημία νέων οδηγών της Alpine, όμως η γαλλική ομάδα δεν θα έχει κάποια διαθέσιμη θέση ούτε το 2023, οπότε του έδωσε το ελεύθερο να πάει σε κάποια άλλη ομάδα. Η υπογραφή με την McLaren είναι κάπως αντιφατικό γεγονός δεδομένου ότι οι δύο ομάδες έχουν έντονη μάχη για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όμως μάλλον ο Piastri θα φοράει τα πορτοκαλί την επόμενη σεζόν.

Το μόνο που μένει είναι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις ώστε να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ.

Εσύ ποιον βλέπεις να πηγαίνει στην Aston Martin του χρόνου;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...