Δείτε τι έπαθε η άσφαλτος στο Silverstone στο ατύχημα του Zhou

Ένα από τα σφοδρότερα ατυχήματα στην ιστορία της Formula 1 ήταν εκείνο του Guanyu Zhou στο GP Βρετανίας, σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταστρέψει το οδόστρωμα.

  • -
  • -

Όταν έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα στο Silverstone συνέβη ένα ατύχημα το οποίο δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί, τις συνέπειες του οποίου ανακαλύπτουμε ακόμα.

Αυτό το ατύχημα βρήκε την Alfa Romeo του Κινέζου οδηγού Guanyu Zhou να γυρίζει ανάποδα μετά από επαφή με τον Gasly και να σέρνεται στην άσφαλτο για πολλά μέτρα. Στη συνέχεια πέρασε την αμμοπαγίδα, χτύπησε στα ελαστικά και «απογειώθηκε» καταλήγοντας πάνω στο προστατευτικό πλέγμα, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων από τις κερκίδες.

Σε όλη την διάρκεια του ατυχήματος το μονοθέσιο βρισκόταν ανάποδα και σερνόταν ακουμπώντας στην αρχή πάνω στο roll hoop, δηλαδή την προεξοχή που έχουν τα αγωνιστικά της Formula 1 από τα οποία βλέπουμε πολλές φορές να δένονται όταν πρέπει να απομακρυνθούν με την χρήση γερανού, ενώ στη συνέχεια αυτό έσπασε και πλέον ακουμπούσε μόνο πάνω στην εισαγωγή του κινητήρα και το halo.

alfa-romeo-gp-great-britain-silverstone-formula-1-f1- formula1-guanyu-zhou

Μετά τον αγώνα οι άνθρωποι της πίστας μπόρεσαν να δουν τι συνέβη πραγματικά και όλοι έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν. Η δύναμη που ασκήθηκε στο roll hoop ήταν τόσο μεγάλη ώστε εκείνο έσκαψε την άσφαλτο και δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο σημάδι στο οδόστρωμα, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.

Δείτε ακόμα: F1: Το ανατριχιαστικό ατύχημα του Zhou [Video]

Η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική και δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετική ερμηνεία. Όπως είναι τραβηγμένη, η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού βρίσκεται πίσω από τον φωτογράφο, ενώ στο βάθος της εικόνας βλέπουμε την πρώτη στροφή της αγωνιστικής διαδρομής.

Η προσεκτική παρατήρηση της εικόνας μπορεί να μας κάνει μόνο να φανταστούμε πώς πρέπει να ένιωσε ο Guanyu Zhou κατά την διάρκεια αυτού του τόσο τρομακτικού ατυχήματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...