F1: Αφόρητος ο πόνος του Hamilton - Θα χάσει το GP του Καναδά;

Ο Hamliton δεν μπορούσε ούτε να βγει από το μονοθέσιο λόγω του πόνου, και η συμμετοχή του στο GP του Καναδά δεν είναι σίγουρη, σύμφωνα με τον Toto Wolff.

  • -
  • -

Το θέαμα του Lewis Hamilton να τραντάζεται από τις αναπηδήσεις του μονοθεσίου της Mercedes στην ευθεία του GP του Αζερμπαϊτζάν ήταν τρομακτικό, όμως ακόμα πιο ανησυχητικό ήταν το ότι στο τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να βγει από το κόκπιτ.

Οριακά στεκόταν όρθιος, και χρειάστηκε να καθίσει για λίγο στο «halo» πριν να επιχειρήσει την έξοδο, ενώ όλη την ώρα έπιανε τη μέση του. Ο Βρετανός δεν έβρισκε λόγια να περιγράψει τον πόνο που ένιωθε κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Κρατιόμουν με το ζόρι και έσφιγγα τα δόντια για να τα καταφέρω, και η αδρεναλίνη βοήθησε σε αυτό», δήλωσε. Δείτε εδώ το video όπου είναι εμφανής ο πόνος του Hamilton.

Ο Αρχηγός της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff αναγνώρισε το μόχθο του οδηγού του. «Είναι πολύ άσχημα, πρέπει να βρούμε λύση. Νομίζω ότι υπέφερε περισσότερο από κάθε άλλον οδηγό. Αλλά σχεδόν όλοι, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό». Η ομάδα της Mercedes φαίνεται ότι δυσκολεύεται περισσότερο από κάθε άλλη να λύσει το πρόβλημα των έντονων ταλαντώσεων σε υψηλή ταχύτητα, γνωστό και ως «porpoising».

Ερωτηθείς για το αν η ταλαιπωρία που υπέστη ο Hamilton στο Αζερμπαϊτζάν θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στον αγώνα του Καναδά, που διεξάγεται το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, ο Wolff απάντησε θετικά: «Ναι, σίγουρα! Δεν τον έχω δει ακόμα και δεν έχουμε μιλήσει, αλλά είναι εμφανές ότι δεν είναι μόνο μυϊκό το πρόβλημα πλέον. Επηρεάζει τη σπονδυλική του στήλη, και μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες».

Με μόλις λίγες η μέρες να απομένουν μέχρι τον επόμενο αγώνα και το πρόβλημα να μη φαίνεται πιθανό να λυθεί, η Mercedes ίσως χρειαστεί να καταφύγει σε οδηγό αντικατάστασης, για να... υποστεί κι άλλος την ίδια ταλαιπωρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...