O Lewis Hamilton πούλησε το μοναδικό Pagani Zonda 760LH

Μετά από περίπου επτά χρόνια στην κατοχή του, ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποχωρίστηκε το αυτοκίνητό του.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο εμβληματικά supercars της περασμένης δεκαετίας, με «παλιομοδίτικη» λογική (χειροκίνητο κιβώτιο, ατμοσφαιρικός κινητήρας, μόνο τα απαραίτητα ηλεκτρονικά), ήταν το Pagani Zonda. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που εντυπωσίασε με την παρουσίασή του και συνεχίζει να… συγκλονίζει ακόμη και σήμερα, αφού εκτός από σπάνιο, είναι και πολύ ιδιαίτερο ως κατασκευή. Ο Lewis Hamilton είχε φροντίσει να αγοράσει ένα, αλλά όχι… όποιο κι όποιο. Προτίμησε την ειδική έκδοση “760”, από την οποία κατασκευάστηκαν ελάχιστες μονάδες.

Η εταιρεία επίσημα, έφτιαξε μόνο πέντε Zonda 760, τέσσερα κουπέ και ένα roadster. Τα υπόλοιπα ήταν «απλά» Zonda που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε “760”. Του Hamilton ήταν εξαρχής “760”, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η αξία του ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, το εξατομίκευσε πλήρως και η Pagani το ονόμασε 760LH, από τα αρχικά του ονόματός του. Όπως είναι λογικό, δεν υπάρχει κανένα άλλο όμοιό του πάνω στον κόσμο! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της AMG με χωρητικότητα 7,3 λίτρα.

Αποδίδει 760 ίππους και 780 Nm ροπής, με την ισχύ να περνά αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων των έξι σχέσεων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο Lewis Hamilton είχε πει ότι το Pagani Zonda 760LH είναι… απαίσιο στην οδήγηση. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν το χειρότερο αυτοκίνητο της συλλογής του στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, αφού δεν τον ικανοποιούσε το κράτημά του στην οριακή οδήγηση, όμως παραδέχεται ότι είχε τον καλύτερο ήχο από όλα του τα αυτοκίνητα.

Στα χέρια του Sir Lewis Hamilton, το Pagani Zonda 760LH κάλυψε λιγότερα από 1.000 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, όπου και το πούλησε. Ωστόσο μέσα σε αυτά τα χρόνια, το αυτοκίνητο είχε μια… άτυχη στιγμή, όταν ο πιλότος της Mercedes το τράκαρε ένα βράδυ στο Μονακό. Η ζημιά ήταν ελάχιστη και το one-off Pagani δεν «τραυματίστηκε» σοβαρά, όπως φυσικά και ο Βρετανός, που βγήκε από το όχημα χωρίς γρατζουνιά. Φυσικά δεν ανακοινώθηκε επίσημα η τιμή πώλησης του Pagani Zonda 760LH, αλλά εκτιμάται ότι «έπιασε» πολλά περισσότερα από τα περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για να το αγοράσει. Εκτιμητές αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης πλήρωσε περίπου 4-5 φορές περισσότερο για να το κάνει δικό του. Καλή επένδυση λοιπόν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...