F1: H Honda αποκαλύπτει τα μυστικά του μοτέρ της

Η μονάδα ισχύος RA621H της Honda που κινεί τις Red Bull και Alpha Tauri θεωρείται η καλύτερη αυτή την στιγμή

  • -
  • -

Δεδομένου πως η χρονιά που διανύουμε είναι και η τελευταία για την Honda στην Formula 1, σημαίνει πως είναι και η τελευταία χρονιά που οι Ιάπωνες μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Δείχνουν πάντως πως προετοιμάστηκαν πολύ καλά πριν τη σεζόν έχοντας κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και μία νίκη στους δύο πρώτους αγώνες. Πώς τα κατάφεραν;

Ο Ιάπωνας Yasuaki Asaki, επικεφαλής εξέλιξης του μοτέρ της Honda Racing F1, μας αποκάλυψε με αρκετή λεπτομέρεια τι άλλαξε η Honda στον RA621H σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα. Αρχικά σκόπευαν να βελτιώσουν τη δομή του υπάρχοντος κινητήρα, στην συνέχεια ωστόσο αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα ολοκαίνουριο Power Unit (PU), με τις ευλογίες του τότε CEO της Honda, Takahiro Hachigo. Είναι βλέπετε η τελευταία τους χρονιά και αποφάσισαν να τα «δώσουν όλα»!

Όπως εξηγεί ο Asaki , το νέο μοτέρ είναι μικρότερο σε διαστάσεις και τοποθετημένο πιο χαμηλά, με νέα διάταξη εκκεντροφόρων. Οι κύλινδροι μίκρυναν σε διάμετρο και μείωσαν την απόσταση μεταξύ τους, ενώ διαφορετική είναι και η γωνία των βαλβίδων. Παράλληλα, η κεφαλή ήρθε πιο χαμηλά για να βελτιωθεί η ροή αέρα και να μειωθεί το ύψος του κέντρου βάρους του κινητήρα. Στόχος της εταιρίας ήταν η μέγιστη βελτιστοποίηση της καύσης, αλλά και να αφήσουν μεγαλύτερο «αέρα» στους μηχανικούς της Red Bull για τη σχεδίαση του πίσω μέρους του μονοθέσιου. Φαίνεται πως οι αλλαγές έπιασαν τόπο. Εσείς τι λέτε; Θα καταφέρει φέτος η Red Bull Honda να νικήσει τη Mercedes; Ψηφίστε στο poll που ακολουθεί.

 

Poll

Θα καταφέρει φέτος η Red Bull Honda να νικήσει τη Mercedes;

Σίγουρα

Με τίποτα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...