Formula 1: Πιθανή η αναβολή του Αυστραλιανού GP λόγω COVID

Είμαστε σίγουροι ότι έφυγε το 2020;

  • -
  • -

Το 2020 μπορεί να έφυγε, τα προβλήματα που το καθόρισαν όμως παρέμειναν όπως φαίνεται. Η πανδημία του κορονοϊού είναι εμφανές πως θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2021 στην Αυστραλία, είναι πιθανό να αναβληθεί.

Ύστερα από ένα επεισοδιακό 2020, οι οργανωτική επιτροπή της F1 σκόπευε να επιστρέψει σε ένα πιο γνώριμο μοτίβο χρονοδιαγράμματος για το 2021, έχοντας μάλιστα ανακοινώσει μία σεζόν που αποτελείται από 23 αγώνες, πριν λίγους μήνες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η σεζόν προοριζόταν να ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου, στο Αυστραλιανό GP, στην Μελβούρνη, μία διοργάνωση που έχει να πραγματοποιηθεί από το 2019, καθώς πέρσι ακυρώθηκε μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας όμως, οι οποίοι ακόμη βρίσκονται σε ισχύ στην Αυστραλία, σε συνδυασμό με την παγκόσμια ανησυχία νέας εξάπλωσης του ιού, έχουν δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις ως προς το αν πρέπει να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Μία πιθανή αναβολή, θα μπορούσε να σημαίνει μία απλή ανακατάταξη στην σειρά των αγώνων μέσα στην χρονιά, επιστρέφοντας στην Μελβούρνη μέσα στην σεζόν, ενώ αυτόματα ο αγώνας του Μπαχρέιν, ο οποίος προορίζεται για τις 28 Μαρτίου, θα γίνει και η εναρκτήρια διοργάνωση.

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, μιας και σύμφωνα με πηγές είναι πιθανή να γίνει προς το τέλος του μήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...