Chase Carey: Οι λόγοι αποχώρησης της Honda από τη Formula 1 είναι κυρίως οικονομικοί

Τι άλλο είπε ο CEO της F1 για το μέλλον του σπορ

  • -
  • -

H Honda θα αποχωρήσει απο τη

Formula 1

στο τέλος της επόμενης χρονιάς, όμως η Red Bull και η Alpha Tauri αναμένεται να διατηρήσουν την τεχνολογία της και τα επόμενα χρόνια.
Στην ανακοίνωση της τον προηγούμενο μήνα, o ιαπωνικός κολοσός επέμεινε ότι η απόφαση της αποχώρησης έγκειται στο γεγονός ότι θέλει να ασχοληθεί με άλλους τομείς μακριά από την F1.

hondaf1

Όμως ο CEO του σπορ Chase Carey πιστεύει ότι οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί.
«Υποθέτω ότι οι λόγοι της αποχώρησης είναι κυρίως οικονομικοί» δήλωσε ο Carey. «Πιστεύω ότι είναι οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπιζε η Honda. Θεωρώ ότι οι υβριδικοί κινητήρες είναι πολύ δαπανηροί και η ιαπωνική εταιρία έπρεπε να πάρει ορισμένες αποφάσεις.»

Για το 2026 προβλέπεται αλλαγή στους κανονισμούς όσον αφορά τους κινητήρες και οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη.

carey

«Νομίζω ότι από την άλλη πλευρά, στην πραγματικότητα λαμβάνουμε αυξανόμενη υποστήριξη», είπε. «Και όχι μόνο από τους ανθρώπους που είναι στο άθλημα ,αλλά και από αυτούς που δεν είναι. Στην πραγματικότητα είναι απίστευτα ενθουσιώδεις για το μέλλον μας, όπου βαδίζουμε με τους κινητήρες της επόμενης γενιάς. Δεν ξέρω αν είδατε το απόσπασμα πριν από δύο μήνες από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο θετικοί. Νομίζω, λοιπόν, καθώς συνεχίζουμε να βάζουμε περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω για τους κινητήρες επόμενης γενιάς και τους στόχους βιωσιμότητας, στην πραγματικότητα λαμβάνουμε αυξανόμενη υποστήριξη και ενδιαφέρον τόσο από τους υπάρχοντες εταίρους όσο και από τους πιθανούς νέους συνεργάτες για τη σημασία αυτού στο μέλλον τους.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...