Formula 1: Ο Hamilton με 92 νίκες στο ενεργητικό του, έσπασε το ρεκόρ του Schumacher

Όπως είχε πει κάποτε και ο ίδιος ο Schumi, τα ρεκόρ υπάρχουν για σπάνε!

  • -
  • -

Κυρίες και Κύριοι, είναι επίσημο! Έχουμε νέο ρεκόρ νικών στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Lewis Hamilton μετά από μία εμφατική νίκη στο GP του Portimao, στην Πορτογαλία, πήρε το στέμμα από τον μεγάλο Michael Schumacher. Το ρεκόρ που μέχρι πριν λίγα χρόνια πολλοί πίστευαν ότι κανείς ποτέ δεν θα πλησιάσει, μετά την λήξη του χθεσινού αγώνα άλλαξε χέρια. Αλλά όπως είχε πει κάποτε και ο ίδιος ο Schumi… “Πάντα πίστευα πως τα ρεκόρ υπάρχουν για σπάνε.”

Έτσι λοιπόν, ο αδιαμφησβήτητα ταλαντούχος Βρετανός οδηγός, ο οποίος να θυμίσουμε είναι και ο μοναδικός που έχει καταφέρει να σημειώσει τουλάχιστον μία νίκη σε όλες τις σεζόν της F1 όπου έχει λάβει μέρος, βαδίζοντας στα χνάρια του Γερμανού έκανε ακριβώς αυτό. Φυσικά, όπως και ο Schumi πριν από αυτόν, δεν θα μπορούσε να καταφέρει όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, χωρίς μία ομάδα-υπερδύναμη να τον στηρίζει. Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος, τα χρωστάει όλα στην Mercedes, προσθέτοντας πως μόνο στα όνειρα του θα μπορούσε να δει, το που έχει φτάσει σήμερα.

Αυτή ήταν η 8η νίκη του Hamilton από τους 12 αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στην φετινή σεζόν, έχοντας χτίσει παράλληλα ένα προβάδισμα 77 πόντων στο πρωτάθλημα οδηγών, από τον δεύτερο Bottas. Ταυτόχρονα, αυτό τον καθιστά ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος να σημειωθεί πως θα είναι ο 7οςτου, ισοφαρίζοντας ακόμη ένα ρεκόρ του Michael. Επίτευγμα που για πολλούς επίσης έμοιαζε αδιανόητο πριν μερικά χρόνια.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσο πιο ψηλά θα φτάσει το όνομα Hamilton, μιας και μέχρι στιγμής ο Βρετανός δεν δείχνει ίχνος κόπωσης στον δρόμο για την κορυφή της ιστορίας του θεσμού που ονομάζεται Formula 1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...