Αποχωρεί η Honda από την F1!

"Συμφορά" βρήκε τις Red Bull Racing και AlphaTauri, καθώς βγαίνουν στην αγορά για νέο προμηθευτή κινητήρα

  • -
  • -

Την αποχώρησή της από τον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα τέλη του 2021, ανακοίνωσε η Honda. Ο ιαπωνικός κατασκευαστής κινητήρων επέστρεψε στον κόσμο της F1 το 2015 ως προμηθευτής της McLaren μετά από απουσία 6 ετών. Δυστυχώς η συνεργασία με την βρετανική ομάδα δεν απέδωσε καρπούς και μετά από 3 χρόνια δυσκολιών, οι δρόμοι τους χώρισαν με τους κινητήρες της Honda βρίσκουν θέση στα μονοθέσια της Toro Rosso, νυν AlphaTauri για το 2018, πριν εγκατασταθούν και στην μαμά-Red Bull, από το 2019 κι έπειτα.

Μαζί με τις δύο νέες ομάδες, η Honda έχει καταφέρει 5 νίκες μέχρι στιγμής, στα 2,5 χρόνια συνεργασίας. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την σημερινή τους ανακοίνωση, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο τους με τις Red Bull Racing και AlphaTauri, μετά την λήξη του, στο τέλος της σεζόν του 2021 και να αποχωρήσουν από τον θεσμό.

Η Honda δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση οφείλεται στο ότι ο κόσμος της αυτοκίνησης βιώνει μία μεταβατική περίοδο, αντίστοιχη της οποίας βλέπουμε «μία φορά στα 100 χρόνια», ενώ παράλληλα «έχουν καταφέρει τον στόχο τους να αποκομίσουν νίκες».

Verstappen-RBHonda

Η ιαπωνική φίρμα πρόσθεσε πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις δύο εταιρίες, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και το κυνήγι ακόμα περισσότερων νικών.

Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να απομένουν μόλις 3 κατασκευαστές κινητήρων στο άθλημα, η Mercedes ,η Ferrari και η Renault. Σε περίπτωση που οι δύο εταιρίες δεν συμφωνήσουν με την Mercedes ή την Ferrari, για κάποια συνεργασία, η Renault θα είναι υποχρεωμένη να τους παρέχει κινητήρες, καθώς είναι αυτή με τους λιγότερους πελάτες την παρούσα στιγμή.

Η αποχώρηση των Red Bull και AlphaTauri από τον θεσμό δεν υπάρχει σαν επιλογή, καθώς και οι δύο εταιρίες έχουν υπογράψει την νέα συμφωνία Concorde, η οποία τους δεσμεύει με συμμετοχή στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος του 2025.

Οι εξελίξεις προβλέπονται ενδιαφέρουσες μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς να θυμίσουμε πως τα αφεντικά των Red Bull και Renault, δεν διέκοψαν την συνεργασία τους υπό τις καλύτερες συνθήκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...