Επίσημο: Στη Mercedes και το 2021 ο Bottas

Ο Φινλανδός δηλώνει ευτυχισμένος για την επέκταση της συνεργασίας του με τα ασημί βέλη

  • -
  • -

Στο τιμόνι της Mercedes θα βρει και το νέο έτος τον Valterri Bottas, μιας και επισημοποιήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως το τέλος του 2021.

Ο Φινλανδός οδηγός θα «φοράει» τη στολή της γερμανικής μάρκας για πέμπτη συνεχή αγωνιστική  χρονιά στη Formula 1 - βρίσκεται από το 2017 όταν αντικατέστησε τον Nico Rosberg-  εξακολουθώντας να αποτελεί team-mate του Lewis Hamilton.

Η επέκταση της συνεργασίας του με τη Mercedes χαροποίησε ιδιαίτερα των 31χρονο "πιλότο", όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω στη Mercedes μέχρι το 2021 και να “κτίσω” πάνω στην επιτυχία που απολαμβάνουμε ήδη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων συμπλήρωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους στην ομάδα, και την ευρύτερη οικογένεια της Mercedes για τη συνεχή υποστήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου».

Το 2017 ο Bottas μεταπήδησε στα «ασημί βέλη» από τη Williams, και όλο αυτό το διάστημα έχει πετύχει 8 νίκες, 12 pole positions και 39 από τα συνολικά 48 βάθρα. Παράλληλα, κατά την περυσινή σεζόν αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στην επίτευξη των συνεχόμενων τίτλων κατασκευαστών από τη γερμανική μάρκα.




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...