56 χρόνια καθολικής αποδοχής – η Honda στη Formula 1 (video)

Θυμηθείτε μέσω ενός σύντομου βίντεο τις κορυφαίες στιγμές της Honda στη F1

  • -
  • -

Πάθος, ένταση, δίψα για τη διάκριση. Πρόκειται για μόνο τρία από τα πολλά χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει στον υπέρτατο βαθμό το αγωνιστικό τμήμα της Honda στη Formula 1, το οποίο πριν λίγες μέρες έκλεισε 56 χρόνια ζωής.

Σε τι να πρωτοαναφερθούμε; Στην παρθενική συμμετοχή της μάρκας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού τη “σεζόν” 1964; Στο «βάπτισμα του πυρός» που έλαβε με την πρώτη νίκη στο Γκραν Πρι του Μεξικό το 1965; Στα έξι συνεχόμενα «χρυσά μετάλλια» στην κατηγορία των Κατασκευαστών το διάστημα 1986 – 1991, με τη Williams και τη McLaren ή στα πέντε συνεχή παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών (1987 -1991) με τους Nelson Piquet, Ayrton Senna και Alain Prost;

Όλα συνομολογούν πως η Honda έχει χαράξει με χρυσά γράμματα το όνομά της στη Formula 1. Ως κατασκευαστής κινητήρων, η Honda έχει κερδίσει 6 Παγκόσμιους Τίτλους σε επίπεδο Κατασκευαστών και 5 στην κατηγορία των οδηγών, ενώ μετρά πάνω από 70 νίκες σε Γκραν Πρι.

Το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής μάρκας δε λησμονεί το παρελθόν του και ως εκ τούτου δημοσίευσε ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο facebook όπου καταδεικνύονται οι σπουδαιότερες στιγμές από την 56χρονη περιήγησή του στις πίστες της Formula 1.

Δείτε το βίντεο της Ηonda F1 Racing εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...