Επίσημο: Ο Alonso επιστρέφει στη Formula 1 και τη Renault

O 39χρονος Ισπανός ξανά στο κορυφαίο επίπεδο μετά από απουσία δύο ετών

  • -
  • -

Είναι γεγονός: Ο Fernando Alonso θα αγωνίζεται από το 2021 και πάλι στη Formula 1. Ο Ισπανός οδηγός που συμπληρώνει το 39ο έτος της ηλικίας του στα τέλη του Ιουλίου, συμφώνησε με την ομάδα της Renault για τα επόμενα χρόνια, χωρίς πάντως να ανακοινωθεί η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Θα πάρει τη θέση του Daniel Ricciardo και για το 2021 θα έχει ως team mate τον Esteban Ocon.

Ο Alonso επιστρέφει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τους δύο παγκόσμιους τίτλους του στην F1, το 2005 και το 2006. Στην καριέρα του στον κορυφαία θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει 314 συμμετοχές σε Grand Prix, 32 νίκες και 97 παρουσίες στο βάθρο.

«Η Renault είναι η οικογένειά μου, η ομάδα με την οποία κατέκτησα δύο παγκόσμιους τίτλους. Όμως πλέον κοιτάζω μπροστά. Είναι η ομάδα που μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέψω στο κορυφαίο επίπεδο. Οι αρχές και οι φιλοδοξίες μου είναι ίδιες με αυτές της Renault και η εξέλιξη που σημείωσε προσφέρει αξιοπιστία για τους στόχους που έχουν τεθεί για τα επόμενα χρόνια. Θα μοιραστώ την εμπειρία μου με όλους στην ομάδα, από τους μηχανικούς μέχρι τον team mate μου. Η ομάδα θέλει και έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στο βάθρο, το ίδιο και εγώ», δήλωσε ο Fernando Alonso.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...