Formula 1: Με θεατές το GP Μελβούρνης

Η οργανωτική επιτροπή του Grand Prix Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι η αυλαία του Πρωταθλήματος της F1 για το 2020 θα πραγματοποιηθεί με κόσμο στις κερκίδες

  • -
  • -

Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2020 είναι προγραμματισμένος για αυτό το Σαββατοκύριακο με το GP της Μελβούρνης. Η έξαρση του κορονωϊού τον τελευταίο μήνα έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, επηρεάζοντας φυσικά και τον κόσμο της Formula 1. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Grand Prix του Μπαχρέιν αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, την ώρα που το GP της Κίνας έχει ήδη αναβληθεί. Παρόλα αυτά, η οργανωτική επιτροπή του GP της Αυστραλίας, δια στόματος του επικεφαλής της Andrew Westacott, υποστήριξε ότι ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα και μπροστά σε γεμάτες κερκίδες. Ο Αυστραλός ήταν κάθετος, ενώ ως παράδειγμα έφερε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου κρίκετ γυναικών που πραγματοποιήθηκε χθες, το οποίο και σημείωσε ρεκόρ προέλευσης. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση» είπε ο Westacott σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης και συνέχισε: «Κοιτάξτε τους 86.000 θεατές που βρέθηκαν χθες στον τελικό του κρίκετ. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί παίρνοντας φυσικά τις απαραίτητες προφυλάξεις.»

Περισσότεροι από 107.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα μία σειρά από αθλητικά γεγονότα να έχουν αναβληθεί ή να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Μία από τις χώρες που αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα είναι η Ιταλία, γεγονός που επηρεάζει τις ομάδες των Ferrari και Alpha Tauri. Και οι Αυστραλοί είναι προετοιμασμένοι για τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν. «Σίγουρα, η μεταφορά του εξοπλισμού των ιταλικών ομάδων είναι ένα θέμα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται καθοδόν. Τα μονοθέσια φτάνουν σήμερα στην Αυστραλία, ενώ μέσα στις επόμενες 12 με 24 ώρες θα έχει φτάσει και το προσωπικό.»

Ο Υπουργός Υγείας της αυστραλιανής κυβέρνησης, καθηγητής Brendan Murphy, ανέφερε ότι η διεξαγωγή του GP Αυστραλίας, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 300.000 θεατές, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...