GP ΗΠΑ: Pole για τον Bottas με διαφορά ενός εκατοστού!

Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes-AMG θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα

  • -
  • -

Την 11η pole position στην καριέρα του στη Formula 1 και 5η φετινή, εξασφάλισε ο Valtteri Bottas στο Austin του Τέξας. Ο 30χρονος Φινλανδός είναι ο μόνος που μπορεί θεωρητικά να στερήσει τον 6ο παγκόσμιο τίτλο από τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός χρειάζεται απλά να τερματίσει στην 8η θέση, προκειμένου να στεφθεί και φέτος πρωταθλητής.

Δίπλα στον Bottas στο grid θα βρεθεί ο Sebastian Vettel, με τους Max Verstappen και Charles Leclerc στο 3-4 και τους Hamilton και Albon στο 5-6. 

Αναλυτικά όσα έγιναν στις τρεις περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών:

Στο Q1 ο Lando Norris (McLaren) έκανε την έκπληξη στο τέλος της περιόδου, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο με 1:33.353, ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Hamilton (1:33.454). Ακολούθησαν οι Verstappen, Gasly, Bottas και Vettel, ενώ στο άλλο άκρο, οι Giovinazzi, Raikkonen, Russell, Perez και Kubica ήταν οι πέντε που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Στο Q2 Mercedes και Ferrari χρησιμοποίησαν την μέση γόμα, όμως η Red Bull επέλεξε να βγάλει τον Albon με την μαλακή γόμα, με τον Ταϊλανδό οδηγό να σημειώνει προσωρινά τον ταχύτερο γύρο με 1:32.898. Στο τέλος της περιόδου όμως ήταν οι οδηγοί της Ferrari, οι Leclerc και Vettel που έκαναν τους δύο καλύτερους γύρους (1:32.760 και 1:32.788 αντίστοιχα, επίσης με μέση γόμα). Οι πέντε οδηγοί που δεν πέρασαν στον Q3 ήταν οι Hulkenberg, Magnussen, Kvyat, Stroll, και Grosjean. 

Το Q3 άρχισε με τον Bottas να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο με 1:32.029 (νέο ρεκόρ πίστας), μπροστά από τους Vettel, Verstappen, Leclerc και Hamilton. Στην τελευταία τους προσπάθεια, οι δύο Ferrari δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το χρόνο του Φινλανδού, όπως και ο Hamilton.

Έτσι ο Bottas θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας 9.10 μμ) από την pole position, έχοντας δίπλα του τον Vettel, ο οποίος ήταν πιο αργός κατά μόλις 1 εκατοστό του δευτερολέπτου! Τρίτος ήταν ο Verstappen, τέταρτος ο Leclerc, με τους Hamilton και Albon στην τρίτη σειρά του grid.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...