GP Ρωσίας: "Μαγικός" Leclerc, νέα pole για τον οδηγό της Ferrari

Ο Hamilton μπήκε ανάμεσα στις δύο Ferrari, με τον Vettel να σημειώνει τον τρίτο καλύτερο χρόνο

  • -
  • -

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Charles Leclerc συνεχίστηκαν και στην πίστα του Sochi, στη Ρωσία. Ο νεαρός Μονεγάσκος πήρε την 4η συνεχόμενη pole position στη Formula 1, οδηγώντας εκπληκτικά γρήγορα για μία ακόμη φορά. Ο Leclerc μάλιστα κέρδισε τον team mate του στη Ferrari, Sebastian Vettel, για 9η συνεχή φορά στις κατατακτήριες.

Ο Γερμανός έχασε και τη δεύτερη θέση από τον Lewis Hamilton, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο γύρο. Τέταρτη θέση στο grid για τον Valtteri Bottas, καθώς ο Max Verstappen έχει ποινή 5 θέσεων.

Η εκκίνηση του Grand Prix θα δοθεί την Κυριακή 29/9 στις 2.10 μμ.

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στις τρεις περιόδους:

Q1

Με τα σύννεφα να απομακρύνονται από τον ουρανό, έφυγαν και οι όποιες πιθανότητες βροχής κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων.

Ένα λάθος του Vettel, ο οποίος χρησιμοποιούσε ελαστικά μέσης γόμας, τον υποχρέωσε να ακυρώσει την πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια. Οι κίτρινες σημαίες μετά από προσωρινή έξοδο του Kubica του κατέστρεψαν τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ το ατύχημα του Albon (έπεσε πάνω στον προστατευτικό τοίχο) έβγαλε τις κόκκινες σημαίες με 6,5 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση του Q1.

Τελικά ο Γερμανός οδηγός της Ferrari βγήκε στην πίστα με μαλακή γόμα ελαστικών και όχι μόνο πέρασε στο Q2 αλλά σημείωσε και τον καλύτερο χρόνο από όλους (1:33.032). Ακολούθησαν οι Hamilton, Verstappen, Bottas, Leclerc, ενώ εκτός συνέχειας έμεινε ο Raikkonen και οι Russell, Kubica, Albon, Kvyat (ο τελευταίος δεν συμμετείχε στη διαδικασία λόγω αλλαγής στη μονάδα ισχύος της Toro Rosso).

Q2

Οι οδηγοί της Ferrari επέλεξαν ελαστικά μαλακής γόμας, ενώ αυτοί της Mercedes μέσης γόμας. Οι Leclerc και Vettel ήταν φυσιολογικά ταχύτεροι, όμως και οι 15 οδηγοί έκαναν μία τελευταία προσπάθεια με μαλακή γόμα. Οι Hamilton και Bottas δεν βελτίωσαν το χρόνο τους και έτσι θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα με τη μέση γόμα. Καλύτερος χρόνος από τον Leclerc με 1:32.434.

Οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ήταν οι Gasly, Perez, Giovinazzi, Magnussen και Stroll.

Q3

Στην πρώτη προσπάθεια στο Q3 οι δύο Ferrari ήταν σημαντικά ταχύτερες από τις Mercedes των Hamilton και Bottas. Στη δεύτερη απόπειρα ο Leclerc «πέταξε» και με χρόνο 1:31.628 κατέκτησε την τέταρτη συνεχόμενη pole position! Ο Hamilton μπήκε ανάμεσα στις δύο Ferrari, με τον Vettel να είναι 3ος και τον Bottas στην 4η θέση του grid, καθώς ο Verstappen έχει ποινή 5 θέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...