F1: Συνεχίζει στη Mercedes ο Bottas!

Ο 30χρονος Φινλανδός θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της Mercedes και το 2020

  • -
  • -

Στην οριστική διάψευση των σεναρίων που τον ήθελαν να βρίσκεται με το «το ένα πόδι» εκτός Mercedes προχώρησε ο Valtteri Bottas, μέσω της υπογραφής συμβολαίου για ένα ακόμη έτος με τα «Ασημένια Βέλη».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Mercedes-AMG Petronas Motorsport, επιτεύχθηκε η ενεργοποίηση της οψιόν στο συμβόλαιο του 30χρονου Φινλανδού, μ’ αποτέλεσμα να συνεχίσει να βρίσκεται στο cockpit της και το 2020.

Bottas και Mercedes βαδίζουν σε κοινούς δρόμους από το 2017, με τον Φινλανδό να έχει καθοριστική συμβολή στην κυριαρχία της μάρκας στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών της Formula 1 τα τελευταία δύο χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα αποτελώ μέλος της ομάδας για τέταρτη σεζόν και θέλω να ευχαριστήσω κάθε μέλος της ομάδας για την εμπιστοσύνη και την πίστη στο πρόσωπό μου. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα της F1. Πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω και βάσει της εμπειρίας που έχω με την ομάδα, η Mercedes είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να το πετύχω το 2020», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Valtteri Bottas.

Την τρέχουσα σεζόν, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 188 πόντους. Από τότε που φόρεσε για πρώτη φορά τη στολή της Mercedes, έχει αναρριχηθεί πέντε φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και έχει πανηγυρίσει 10 pole positions.

Ευχαριστημένος με την επέκταση της συνεργασίας με τον Bottas εμφανίστηκε και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Toto Wolff, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Νιώθω ευτυχισμένος που θα μείνει στην ομάδα –τουλάχιστον- για μία ακόμη σεζόν και ανυπομονώ να τον δω να σημειώνει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...