GP Ουγγαρίας: Νίκη Hamilton χάρη στη στρατηγική της Mercedes-AMG

Ο Βρετανός επικράτησε για έβδομη φορά στο Hungaroring

  • -
  • -

Μετά το… διάλειμμα του Hockenheim, η Mercedes-AMG επέστρεψε στις επιτυχίες στη Formula 1. Με τον Lewis Hamilton να οδηγεί εκπληκτικά γρήγορα και μία σωστή επιλογή ελαστικών στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η γερμανική ομάδα πανηγύρισε στην Ουγγαρία. Τέσσερις γύρους πριν τον τερματισμό, ο Hamilton πέρασε τον Max Verstappen που δεν μπόρεσε να σημειώσει δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Ήταν η 81η νίκη της καριέρας του για τον Βρετανό και 7η στην Ουγγαρία. Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε ο Sebastian Vettel, όμως σε κανένα σημείο του αγώνα η Ferrari δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική.

Αναλυτικά όσα έγιναν στο grand prix:

Ο Verstappen εκκίνησε καλά, ενώ η μάχη του Bottas με τον Hamilton και η επαφή ανάμεσα στις δύο Mercedes στοίχισε στον Φινλανδό αρκετές θέσεις (υποχώρησε 5ος πίσω από τις δύο Ferrari). Το αναγκαστικό pit stop για τον Bottas στον 6ο γύρο για αλλαγή εμπρός αεροτομής, τον έριξε στην ουρά της κατάταξης. Οι μηχανικοί του τοποθέτησαν ελαστικά σκληρής γόμας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιήσει άλλο pit stop.

Την ώρα που ο Bottas είχε κολλήσει πίσω από την Renault του Ricciardo, ο Hamilton μείωνε την απόσταση από τον Verstappen, ο οποίος παραπονιόταν για χαμηλή πρόσφυση της Red Bull. Ο Ολλανδός μπήκε για αλλαγή ελαστικών (σκληρή γόμα) στον 25ο γύρο και επέστρεψε στην πίστα μπροστά από τις δύο Ferrari.

Επικεφαλής πλέον του αγώνα ο Hamilton προσπάθησε να κάνει ορισμένους γρήγορους γύρους, ώστε μετά το δικό του pit stop να παραμείνει μπροστά από τον Verstappen, όμως ο Ολλανδός ήταν σε εκείνο το σημείο του αγώνα πιο γρήγορος. Ο Leclerc έκανε pit stop στον 28ο γύρο του αγώνα, βγαίνοντας και πάλι στην πίστα 4ος, πίσω από τον Vettel και μπροστά από τις δύο McLaren.

Τρεις γύρους αργότερα ήταν η σειρά του Hamilton για pit stop (σκληρή γόμα). Πλέον ο Βρετανός ήταν 2ος, 6 δλ. πίσω από τον πρωτοπόρο Verstappen. Με πιο φρέσκα πάντως ελαστικά, ο Hamilton μάζευε πολύ γρήγορα τη διαφορά και στον 35ο γύρο άρχισε τις απόπειρες προσπέρασης. Στον 39ο γύρο πέρασε προσωρινά, όμως βγήκε εκτός πίστας για λίγο και έτσι ο Verstappen κράτησε την 1η θέση και είδε την απόστασή του από τον Hamilton να αυξάνεται.

Ο Vettel μπήκε στα pits στον 40ο γύρο για να βάλει τη μαλακή γόμα, ελπίζοντας ότι θα μειώσει την απόσταση από τους πρωτοπόρους. Πλέον ο Γερμανός ήταν 4ος, πίσω από τον team mate του, Charles Leclerc.

Νέα αλλαγή ελαστικών (μέση γόμα) στον 48ο γύρο για τον Bottas, ενώ λίγο μετά έκανε pit stop και ο Hamilton, βάζοντας μέση γόμα, σε μία αλλαγή στρατηγικής εκ μέρους της Mercedes-AMG.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κινήθηκε απίστευτα γρήγορα στο τελευταίο κομμάτι του Grand Prix και έπιασε τον Verstappen πέντε γύρους πριν το τέλος. Στον 67ο από τους 70 γύρους, ο Hamilton πέρασε εύκολα τον νεαρό Ολλανδό και στη συνέχεια δε δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει την 81η νίκη της καριέρας του στη Formula 1.

Πολύ μακριά από το ρυθμό των δύο πρωτοπόρων, οι οδηγοί της Ferrari έδωσαν τη δική τους μάχη για την 3η θέση, με τον Vettel να προσπερνά τον Leclerc λίγο πριν το φινάλε και να εξασφαλίζει την παρουσία του στο βάθρο.

Πέμπτος ήταν ο Sainz (McLaren), μπροστά από τους Gasly (Red Bull), Raikkonen (Alfa Romeo) και τον Bottas που τερμάτισε στην 8η θέση.

Μετά από την καλοκαιρινή διακοπή, το πρωτάθλημα της F1 θα συνεχισθεί σε τέσσερις εβδομάδες (1 Σεπτεμβρίου) στο Βέλγιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...