Γερμανικό GP: Pole για τον Hamilton, νέα απογοήτευση για Ferrari

O Βρετανός εξασφάλισε την 87η pole position της καριέρας του στην F1

  • -
  • -

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν τις κατατακτήριες δοκιμές στο Hockenheim, 11ο από τους 21 αγώνες της φετινής σεζόν στη Formula 1. Η Ferrari έδειχνε ότι είχε την ταχύτητα να κοντράρει τη Mercedes-AMG, όμως προβλήματα αξιοπιστίας εμπόδισαν τους δύο οδηγούς της να διεκδικήσουν την pole position.

Ο μεν Sebastian Vettel εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια στην πρώτη περίοδο (Q1) λόγω αστοχίας στο turbo, ο δε Charles Leclerc έμεινε χωρίς χρονομετρημένη περίοδο στο Q3 από πρόβλημα στο σύστημα καυσίμου της δικής του Ferrari SF90. Έτσι ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 10η θέση και ο Γερμανός από την 20η.

Όλα αυτά έκαναν πιο εύκολο το έργο του Lewis Hamilton, ο οποίος εξασφάλισε την τέταρτη δική του pole position και όγδοη για την Mercedes-AMG σε 11 Grand Prix φέτος.

Δίπλα του στο grid θα βρεθεί ο Max Verstappen της Red Bull Racing, ενώ τη δεύτερη σειρά θα απαρτίσουν οι Valtteri Bottas και Pierre Gasly. Ακολουθούν ο Kimi Raikkonen με Alfa Romeo και ο Romain Grosjean με Haas.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...