GP Κίνας: Νικητής ο Hamilton στον 1000ό αγώνα της F1!

Για έναν ακόμη αγώνα, η Ferrari δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Mercedes-AMG

  • -
  • -

Ιστορία έγραψε στην Κίνα ο Lewis Hamilton, καθώς κέρδισε στο 1.000ό Grand Prix της Formula 1. Ήταν η 75η νίκη στο θεσμό για τον Βρετανό, ο οποίος είναι πλέον πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Δεύτερος τερμάτισε ο Valtteri Bottas σε ένα ακόμη 1-2 για την Mercedes-AMG, ενώ τρίτος ήταν ο Sebastian Vettel, που δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Στην εκκίνηση ο Hamilton πέρασε τον Bottas και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα, κάτι που έκανε και ο Leclerc με τον Vettel. Αντί όμως τα μονοθέσια της Ferrari να μονομαχούν με τις Mercedes μάχονταν μεταξύ τους. Αρχικά ο Leclerc ενημερώθηκε να πάει πιο γρήγορα, μήνυμα που σήμαινε ότι έπρεπε να αφήσει τον team mate του να περάσει. Κάτι που έκανε ο Μονεγάσκος, όμως ο Γερμανός δεν μπορούσε να μειώσει την απόσταση από τους Hamilton και Bottas.

Στη συνέχεια οι δύο οδηγοί της Ferrari ένιωσαν την πίεση από τη Red Bull του Max Verstappen, ιδίως όταν ο Ολλανδός έκανε την αλλαγή των ελαστικών, τοποθετώντας τη σκληρή γόμα. Αμέσως ακολούθησε ο Vettel, ο οποίος άντεξε μάλιστα στην προσπάθεια του Verstappen να τον προσπεράσει.

Όταν ολοκληρώθηκε η αλλαγή ελαστικών για τους πρωτοπόρους, οι Hamilton και Bottas παρέμειναν στο 1-2, ενώ ο Leclerc υποχώρησε στην 5η θέση, πίσω από τους Vettel-Verstappen.

Στα μισά του αγώνα ο Bottas ήταν 3 sec πίσω από τον Hamilton, με τον Vettel άλλα 8 sec πιο πίσω.

Μετά το δεύτερο pit stop για αλλαγή από σκληρή σε μεσαία γόμα, ο Hamilton παρέμεινε πρώτος, ενώ ο Leclerc που παρέμεινε έξω με τη σκληρή γόμα βρέθηκε στη 2η θέση, μπροστά από τους Bottas και Vettel. Τελικά με φρέσκα ελαστικά, ο Bottas πέρασε τον Leclerc στον 39ο γύρο. Το ίδιο έκανε λίγο αργότερα και ο Vettel, με τον Leclerc να μπαίνει στα pit για φρέσκο σετ ελαστικών και να επιστρέφει στην πίστα στην 5η θέση.

Στην κατάταξη των οδηγών ο Hamilton έχει 68 βαθμούς και ο Bottas 62, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes-AMG έχει 130 βαθμούς, έναντι 73 της Ferrari. Επόμενος αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν, την Κυριακή του Πάσχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...