Επίσημο: Για δύο χρόνια μαζί Red Bull και Honda

Μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με τη Renault, η αυστριακή ομάδα αλλάζει προμηθευτή κινητήρων

  • -
  • -

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών – τις οποίες διαβάσατε στο GOCAR – επιβεβαιώθηκαν και η Red Bull Racing θα πορευτεί μαζί με τη Honda στη Formula 1 για τις επόμενες δύο τουλάχιστον σεζόν, το 2019 και το 2020. Η αυστριακή ομάδα θα διακόψει τη συνεργασία της με τη Renault, η οποία κράτησε 12 χρόνια. Η αλλαγή δεν θα αλλάξει πάντως το όνομα της ομάδας, το οποίο θα παραμείνει Aston Martin Red Bull Racing.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Renault Sport F1 για τη μακρά περίοδο συνεργασίας, κατά την οποία σημειώσαμε απίστευτες επιτυχίες», σχολίασε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner. Την τετραετία 2010-2013 επικράτησε πλήρως στο θεσμό, με 57 νίκες, τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών και άλλα τόσα οδηγών, με τον Sebastian Vettel. «Έχουμε εντυπωσιαστεί από το πάθος και το πείσμα της Honda στην F1 και τη βελτίωση που έχουν παρουσιάσει με την αδελφή ομάδα, την Toro Rosso. Για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν θα εστιάσουμε στο να φέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο Horner.

Για πρώτη φορά από την επιστροφή της στην F1 το 2015 με την McLaren, η Honda θα παρέχει κινητήρες σε περισσότερες από μία ομάδες. «Το ότι θα συνεργαζόμαστε με δύο ομάδες θα σημαίνει ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας διπλάσια δεδομένα από πριν», δήλωσε ο Takahiro Hachigo, Πρόεδρος της Honda Motor Co.

Από το 2019 η Renault θα παρέχει κινητήρες σε δύο ομάδες, την εργοστασιακή και την McLaren.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...