Kia Sportage: Το Best Buy SUV

Φορτωμένες με πληθώρα ανέσεων, προηγμένη τεχνολογία, δυναμισμό σε εικόνα και συμπεριφορά και με τιμή από 20.990 €, οι νέες εκδόσεις του SUV της Kia αξίζουν την προσοχή σου

  • -
  • -

Η εξέλιξη της Kia τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή! Η γκάμα της απαρτίζεται εξολοκλήρου από σύγχρονα μοντέλα που έχουν τη διάθεση και τα προσόντα να ξεχωρίσουν και όχι απλά να εκπροσωπήσουν τη μάρκα στις δημοφιλείς κατηγορίες τους.

Τρανό παράδειγμα, είναι το Sportage. Το δραστήριο SUV που διακρίνεται για τη δυναμική του εμφάνιση, τους αποδοτικούς κινητήρες, την πρακτική καμπίνα, καθώς και την προηγμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας.

 

Ιδιαίτερα ελκυστικές είναι οι νέες εκδόσεις Optimum και Dynamic του Sportage, που προσφέρουν πλούσιο εξοπλισμό με δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από μόλις 20.990 €, με τον κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων και 132 ίππων.

Στάνταρ στην Optimum είναι μεταξύ άλλων η έγχρωμη οθόνη αφής 8" με DAB και συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto ή Apple CarPlay, η έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, η αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, το cruise control, οι ράγες οροφής και οι ζάντες αλουμινίου 17"!

 

Στην πλουσιότερη Dynamic (από 23.490 €) οι υαλοκαθαριστήρες ενεργοποιούνται αυτόματα και οι ζάντες αλουμινίου είναι 19’’. Σε αυτά προστίθενται ακόμη ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με φλας LED, εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης, Drive Mode με προγράμματα οδήγησης Sport, Normal & Eco (με το κιβώτιο 7DCT), καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης LKAS (διατήρηση λωρίδας), DAW (προειδοποίηση απόσπασης προσοχής), ΗΒΑ (αυτοματισμός μεγάλης σκάλας προβολέων) και SLIF (έξυπνη αναγνώριση ορίων ταχύτητας).

 

Έτσι, η έκδοση Dynamic πλησιάζει σε εξοπλισμό την κορυφαία GT Line η οποία ενισχύει σε εμφάνιση και συμπεριφορά τον σπορ χαρακτήρα του Sportage. Σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό του SUV της Kia αποπνέει μια premium αλλά και σπορτίφ αύρα. Μοντέρνα σχεδίαση, ποιοτικά υλικά και άνετοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (491 λίτρα) συνθέτουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για την οικογένεια ή την παρέα που λατρεύει τις αποδράσεις.

Οι αποδοτικοί κινητήρες συμβάλλουν στον εκδρομικό χαρακτήρα του Sportage, συνδυάζοντας υψηλές επιδόσεις με οικονομία καυσίμου.

 

Σε βενζίνη διατίθεται ο 1.6 με τους 132 ίππους και ο πανίσχυρος 1.6 Turbo των 177 ίππων, ενώ σε diesel ο 1.6D αποδίδει 115 ή 136 ίππους. Η ισχυρότερη έκδοση diesel μπορεί να συνδυαστεί με το 48Volt υβριδικό σύστημα της Kia που μειώνει περεταίρω την κατανάλωση καυσίμου (από 5,8 lt/100 km μόλις).

Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις του Sportage πληρώνουν από φέτος σημαντικά μειωμένα τέλη κυκλοφορίας – έως και 250€ περίπου χαμηλότερα στην 1.6Τ 177ps, χάρη στο νέο τρόπο υπολογισμού βάσει του κύκλου WLTP. Στις εκδόσεις των 177hp και 136hp, εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων διαθέσιμο είναι και το εξαιρετικό αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης για τους θιασώτες της off road οδήγησης.

 

Με λίγα λόγια, το Kia Sportage είναι το BEST BUY SUV: γεμάτο πλεονεκτήματα, με πλούσιο εξοπλισμό και εξαιρετικά ελκυστικές τιμές, από 20.990 €! Σε αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση, η οποία μάλιστα μεταβιβάζεται αυτόματα στο νέο ιδιοκτήτη σε περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου - όπως άλλωστε ισχύει σε όλα τα μοντέλα της Kia.