Κόντρα στην κρίση η Opel

Ανοδικά κινήθηκε η Opel παρά την γενικότερη τάση της αγοράς

  • -
  • -

Άνοδο της τάξης του 5% για το διάστημα Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου σημείωσε η Opel στην Ευρώπη. Αυτό μεταφράζεται όσον αφορά τις μονάδες σε περισσότερα από 44.000 επιπλέον σε όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Συνολικά η Opel πούλησε περίπου 895.000 οχήματα σε όλη την Ευρώπη τους πρώτους εννέα μήνες του 2016. Πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα της μάρκας από το 2011 παρά την πλήρη απόσυρσή της από τη Ρωσική αγορά. Οι πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν σε 18 αγορές, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε σε δώδεκα χώρες. Το μερίδιο της Opel και της Βρετανικής αντίστοιχης μάρκας Vauxhall επί του συνόλου των Ευρωπαϊκών αγορών ήταν 5,87%.

Το νέο Opel Astra κρατά τη σημεία της Opel, με τις πωλήσεις του φέτος να ανέρχονται στις 212.000 μονάδες σε όλη την Ευρώπη. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 22% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2015, ενώ συνολικά η Opel έχει ήδη λάβει πάνω από 275.000 παραγγελίες για το Astra. Το MOKKA X είναι επίσης ένα μοντέλο με «ρεύμα» με τις παραγγελίες του να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 60.000, αν και η εμπορική του πορεία ξεκίνησε μόλις στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την πορεία της Opel στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, πέτυχε μερίδιο της τάξης του 11,1%, κατακτώντας την 2η θέση στην κατάταξη επιβατικών ιδιωτών και την 1η θέση με μερίδιο 10,9% στις εταιρικές ταξινομήσεις.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...