Gunter Sachs von Opel (1932-2011)

  • -
  • -

Θα μπορούσαμε να τον περιγράψουμε σαν τον τελευταίο πραγματικό πρίγκιπα, ή καλύτερα τον τελευταίο πραγματικό play-boy. Ήταν ο τελευταίος ονειρικός εραστής, που δεν δούλεψε ποτέ του, έπινε μόνο την καλύτερη σαμπάνια και κοιμόταν μόνο με τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, άλλωστε ήταν και ο τρίτος σύζυγος της -"Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα!"-  Brigitte Bardot. Βέβαια, οδηγούσε μόνο Maserati και ας ήταν εγγονός του Adam Opel. Στην οικογένειά του ανήκε η Sachs και έζησε τη ζωή του μέσα στη χλιδή παριστάνοντας τον φωτογράφο, τις περισσότερες φορές σαν δικαιολογία.

Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1932 στο Gstaad και αυτοκτόνησε (αυτοπυροβολήθηκε) στις 12 Μαΐου του 2011 σε ηλικία 78 ετών. Έζησε χωρίς ποτέ (ίσως) να καταλάβει τι είναι η πραγματική ζωή, αλλά τουλάχιστον την έζησε με στυλ και θα λέγαμε και με ανθρωπιά. Τώρα αν η ζωή αυτή είναι να ξυπνάς αργά, να παίρνεις πρωινό όταν όλοι οι άλλοι έχουν μεσημεριανό, να παίζεις Polo, να επισκέπτεσαι το καλύτερο ιδιωτικό μπουρδέλο και αυτό πριν ξεκινήσεις τη νυχτερινή σου ζωή, αυτό αποτελεί μια άλλη παράμετρο, μη συγκρίσιμη.

Ο Gunter είχε τα κλειδιά της Opel και Fichtel & Sachs, δεν θα μπορούσε κανείς να τον περιγράψει ωραίο δίπλα στον Alain Delon, αλλά μπορούσε να φορά το πουκάμισο ξεκούμπωτο, τον είχε ζωγραφίσει ο Andy Warhol και το 1966 παντρεύτηκε την Brigitte Bardot στο Las Vegas, σε ένα γάμο που διήρκεσε τρία χρόνια. Τι του βρήκε η γατούλα, εκτός από τα λεφτά του και ότι έβαλε ένα ελικόπτερο να ρίξει χιλιάδες τριαντάφυλλα πάνω στο σπίτι της; "Είχε ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με μένα, το ίδιο χρώμα, το ίδιο όλα!"  Δηλαδή και οι δύο είχαν από μια Rolls Royce Silver Cloud! Βέβαια, είχε μια Mercedes-Benz 300SL, αλλά ποτέ μια Ferrari. Ευτυχώς, απέφυγε αυτό το κλισέ.