Τα 5+1 best seller αυτοκίνητα όλων των εποχών

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που αγαπήθηκαν περισσότερο απ’ όλα στον κόσμο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ πωλήσεων, γεμίζοντας με ζεστό χρήμα τα ταμεία των εταιρειών!

  • -
  • -

Ούτε εξωτικές προτάσεις είναι, ούτε σπάνιες. Κι’ όμως τα 5+1 μοντέλα που ακολουθούν έχουν κατακτήσει τις καρδιές των οδηγών σε κάθε γωνιά αυτής της Γης. Διαχρονικά.

Τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, έχουν προφανώς κάποιο λόγο που το κοινό τα αγκάλιασε με αυτόν τον τρόπο. Όλα, αποδείχθηκαν πρωτίστως αξιόπιστα στη χρήση τους, έχοντας συγχρόνως μια εκπληκτική ικανότητα να αφουγκράζονται και να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών.

Μάλιστα, τα περισσότερα εξ’ αυτών, άντεξαν στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς πωλήσεων για δεκαετίες, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που προσπάθησε με νύχια και με δόντια να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δείτε λοιπόν τα παγκόσμια best seller και είμαστε βέβαιοι πως θα διαπιστώσετε και εσείς ότι κάποιο από αυτά υπάρχει σίγουρα… δίπλα σας.

VW Beetle

 

Ένα πραγματικό σύμβολο της αυτοκίνησης. Το Volkswagen Beetle υπήρξε ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα παραγωγής στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 1938 έπειτα από εντολή του Χίτλερ ούτως ώστε να αποτελέσει το «αυτοκίνητο του λαού» για τους Γερμανούς πολίτες και συνέχισε ακάθεκτο την εμπορική του σταδιοδρομία έως και το 2003!

Περίπου 23,5 εκατ. μοντέλα του θρυλικού «Σκαθαριού» παρήχθησαν σε αυτά τα 65 χρόνια ζωής του. Πολλά, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να κινούνται κανονικότατα στους δρόμους, ενώ όσα πωλούνται ανεξαρτήτως κατάστασης είναι πραγματικά περιζήτητα.

Το όνομα Beetle, αποχαιρέτησε επίσημα η VW το 2019, όταν και η αναβίωση του μοντέλου στη σύγχρονη εκδοχή του σταμάτησε μια για πάντα να κυλά από τη γραμμή παραγωγής του Wolfsburg.

Honda Civic

Λίγο πριν από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς Civic, το μακρινό πλέον 1972, οι Ιάπωνες δεν διήγαγαν, για να το θέσω κομψά, και τις καλύτερες των ημερών τους ως αυτοκινητοβιομηχανία.

Το λανσάρισμα όμως του Civic και η εμπορική του επιτυχία, από τα πρώτα κιόλας βήματα του στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, ήταν η πρώτη huge επιτυχία των Ιαπώνων και ο λόγος για πολλούς που επιβίωσε τότε η Honda.

Ευτυχώς, γιατί διαφορετικά και εμείς θα είχαμε χάσει πολλές «αμαξάρες» των Ιαπώνων αλλά και η ίδια η Honda θα είχε απωλέσει περίπου 30 εκατ. από τις πωλήσεις του Civic σε αυτά τα 51 χρόνια κυκλοφορίας του.

Το Honda Civic συνεχίζει ακόμα και σήμερα να παράγεται κανονικότατα έχοντας μάλιστα στις τάξεις του και την κορυφαία έκδοση Type R, ένα από τα τελευταία ίσως θερμικά σπορ μοντέλα που λατρεύουν οι απανταχού petrolheads αυτού του πλανήτη.

VW Passat

To Passat της VW, γνωστό και ως Dasher, Santana, Quantum, Magotan, Corsar και Carat, σταμάτησε να κυκλοφορεί ως κλασσικό σεντάν τριών όγκων στην 7η κατά σειρά γενιά του. Πλέον, η 8η version του μοντέλου, φέρει το βαρύ όνομα «Passat» αλλά διατίθεται αποκλειστικά σε station wagon αμάξωμα.

Από το 1973 έως και σήμερα το δημοφιλές γερμανικό μοντέλο κατάφερε να προσελκύσει στους κόλπους του περισσότερους από 32 εκατ. καταναλωτές, οι οποίοι εκτίμησαν τον ανέκαθεν οικογενειακό χαρακτήρα του, την προσιτή πολυτέλεια που προσέφερε και την ανταγωνιστική για τις προδιαγραφές του τιμή πώλησης.

Δείτε ακόμα: 5 αγαπημένες κατηγορίες αυτοκινήτων που έχουν σχεδόν εξαφανιστεί

Πλέον τα σεντάν τριών όγκων τείνουν να εξαφανιστούν από τον αυτοκινητικό χάρτη γι’ αυτό και η VW σταμάτησε την παραγωγή του συγκεκριμένου τύπου αμαξώματος και κράτησε τη station εκδοχή στο Passat η οποία τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ αλλά και στην Κίνα, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.

VW Golf

Για πολλούς, το μοντέλο που κράτησε όρθια τη Volkswagen και την οδήγησε με ασφάλεια στον κολοσσό που είναι σήμερα. Το Golf ή αλλιώς Rabbit ή Caribe όπως το αποκαλούν στο Μεξικό, κυκλοφόρησε το 1974 και έκτοτε έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

Το Golf είναι το μοντέλο της VW με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο και τρίτο στη σχετική λίστα με τα best seller μοντέλα όλων των εποχών. Έχει πουλήσει περισσότερες από 35 εκατ. μονάδες σε αυτά τα 49 χρόνια ζωής του και συνεχίζει ακάθεκτο με την υπάρχουσα 8η γενιά του μοντέλου να δίνει βροντερό παρών στην μικρομεσαία κλάση οχημάτων.

Σε ότι αφορά το μέλλον του θρυλικού μοντέλου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι στην πρίζα. Παρότι η VW έχει βαφτίσει τη νέα γενιά ηλεκτρικών της αυτοκινήτων με το πρόθεμα «ID» είναι σχεδόν βέβαιο, ότι το όνομα «Golf» θα παραμείνει στις επάλξεις. Άλλωστε, μια αντίθετη απόφαση από αυτή, θα ισοδυναμούσε με «αυτοκτονία» για τους Γερμανούς…  

Ford F-Series

Εάν υπάρχει ένα τετράτροχο όχημα που θα το συναντήσει κανείς σε οποιαδήποτε γωνιά των ΗΠΑ, αυτό δεν είναι άλλο από τη σειρά «F» της Ford. Το αμερικανικό pick up είναι… από πάντα best seller στην εν λόγω αγορά και παρά τις αξιόλογες προτάσεις των ανταγωνιστών του, εγχώριων και μη, δεν πέφτει από την κορυφή, με κανέναν τρόπο!

Το πρώτο F-150 παρουσιάστηκε το 1948 και από τότε μέχρι σήμερα, όλες οι γενιές και οι εκδόσεις του μοντέλου, έχουν ξεπεράσει τις 44 εκατ. πωλήσεις! Μάλιστα ο βασιλιάς των πωλήσεων και κατ’ επέκταση των pick up στις ΗΠΑ αναμένεται να συνεχίσει την εμπορική του σταδιοδρομία με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς πωλήσεων καθώς η ζήτηση για ελαφρού τύπου φορτηγά, όπως τα χαρακτηρίζουν αυτά τα μοντέλα στην αγορά των ΗΠΑ, κάθε άλλο παρά σημάδια επιβράδυνσης δείχνει!

Πρόσφατα μάλιστα η Ford, θέλοντας να αντιμετωπίσει τους μελλοντικούς ηλεκτρικούς  αντιπάλους της, όπως τη Rivian αλλά και την Tesla, προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου ηλεκτρικού F-150 Lightning, η παραγωγή του οποίου είναι ήδη sold out για τα πρώτα δύο χρόνια…

Toyota Corolla   

Η πρώτη Toyota Corolla παρουσιάστηκε το 1966 και μέσα σε διάστημα οκτώ ετών κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως! Κάποια στιγμή μάλιστα όταν η Corolla έσπασε το φράγμα των 40 εκατ. μονάδων η Toyota, αστειευόμενη είχε αναφέρει ότι δεν προλαβαίνει να στείλει τα αυτοκίνητα στους εμπόρους της κι αυτά, έχουν ήδη… πουληθεί.

Η Toyota από το 2006 έως το 2018, σταμάτησε την παραγωγή της hatchback έκδοση της Corolla και ονόμασε το 5θυρο αμάξωμα Auris (κυκλοφόρησε σε δυο γενιές), συνεχίζοντας βέβαια κανονικά την παραγωγή της σεντάν Corolla.

Η τάξη αποκαταστάθηκε το 2019 όταν οι Ιάπωνες επανάφεραν στο προσκήνιο το όνομα Corolla σε όλες τις εκδόσεις αμαξωμάτων της γκάμας του θρυλικού μικρομεσαίου μοντέλου τους.

Δείτε ακόμα: Αυτό ήταν το Νο1 σε πωλήσεις SUV του 2022 παγκοσμίως

Πλέον, η Toyota Corolla μετρά περισσότερες από 50 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως, στρογγυλοκάθεται στο θρόνο των best seller μοντέλων και φυσικά, διαθέτει στη γκάμα της μέχρι και «χωμάτινη» έκδοση με το όνομα Corolla Cross για να προσελκύσει ακόμα και το κοινό που αρέσκεται στην απόκτηση αποκλειστικά SUV/Crossover μοντέλων.