Milestones 2010-2020: DS Automobiles - Η γέννηση της Γαλλικής Πολυτέλειας στην αυτοκίνηση

Το 2015 σήμανε τη γέννηση της DS Automobiles. Πέντε χρόνια μετά, η premium μάρκα του Ομίλου PSA έχει ξεχωρίσει με τον Avant Garde χαρακτήρα της και την έμφαση στις εξηλεκτρισμένες προτάσεις.

  • -
  • -

Από το 2015 έως και το 2020, η DS Automobiles έχτισε τη δική της ιστορία. Μια ιστορία που συνδέεται με το μακρινό 1955 στο σαλόνι του Παρισιού, όπου είχε παρουσιαστεί η θρυλική DS 19. Πάνω στην κληρονομιά της βασίστηκε η DS Automobiles για να γίνει η premium μάρκα του ομίλου PSA. Το 2015 παρουσίασε στο κοινό την πρώτη δημιουργία της με το σήμα της γαλλικής φίρμας, το DS 3. Η πολυτέλεια και ο premium χαρακτήρας ήταν τα στοιχεία που το ξεχώριζαν, ενσωματώνοντας παράλληλα και αξίες καινοτομίας που διέκριναν τη γαλλική εταιρεία στο παρελθόν.

 

Τα μοντέλα που ακολούθησαν συνέχισαν το συγκεκριμένο μοτίβο καθιερώνοντας την DS Automobiles, ενώ η γκάμα σήμερα χαρακτηρίζεται από την παρουσία δύο πολυτελών SUV. Τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback έφεραν έναν νέο, Avant Garde αέρα στις κατηγορίες τους, ξεχωρίζοντας για τη θελκτική σχεδίαση που συνδυάζεται με σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Μάλιστα, η DS Automobiles έχει ήδη ξεκινήσει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας, με τις εκδόσεις E-Tense. Το DS 3 Crossback E-Tense είναι το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό premium SUV στην κατηγορία του, προσφέροντας αυτονομία 320 χιλιομέτρων (WLTP)!

 

Την ίδια ώρα, το DS 7 Crossback E-Tense προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις, αφού κινητήρας βενζίνης και ηλεκτροκινητήρας δημιουργούν ένα πανίσχυρο υβριδικό σύνολο απόδοσης 300 ίππων! Παράλληλα, ως plug-in hybrid, μπορεί να φορτιστεί σε παροχή ρεύματος επιτρέποντας στον οδηγό να μετακινηθεί για 58 χιλιόμετρα αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρονικής ενέργειας.

Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία προκύπτουν από την εξαιρετικά αποτελεσματική συμμετοχή της DS Automobiles στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula Ε, θεσμό στον οποίο έχει κατακτήσει τους τίτλους Κατασκευαστών και Οδηγών τα δύο τελευταία χρόνια. Μέσα από την αμιγώς ηλεκτρική μορφή αγώνων μεταλαμπαδεύεται προηγμένη τεχνολογία στα αυτοκίνητα της γαλλικής premium αυτοκινητοβιομηχανίας, περισσότερο από κάθε άλλο premium κατασκευαστή. Άλλωστε, η DS Automobiles έχει δηλώσει πως από το 2025 και έπειτα όλα τα μοντέλα της θα είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά. Welcome to a new era!