Movie Car: DeLorean DMC-12 - Back to the Future (Video)

Με ριζοσπαστικό παρουσιαστικό, γαρνιρισμένο φυσικά και από κινηματογραφική χρυσόσκονη

  • -
  • -

Στην γνωστή σειρά ταινιών «Back To The Future», o Marty McFly μεταφέρεται με το αυτοκίνητο-χρονομηχανή του Doc στο μακρινό μέλλον. Το "ξεγέλασμα" του χρόνου γίνεται με ένα εκ των πιο εμβληματικών αυτοκινήτων που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη, τη DeLorean DMC-12.

Σχεδιασμένο από τον θρύλο Giorgetto Giugaro, το φουτουριστικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει για το αμάξωμά του που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι. Βέβαια, οι επιδόσεις του δεν συμβαδίζουν με το σκληροπυρηνικό παρουσιαστικό του, καθώς κάτω από το καπό βρισκόταν ο ταπεινός V6 κινητήρας των 2,9 λίτρων απόδοσης 130 ίππων.

 

Το ριζοσπαστικό παρουσιαστικό του, γαρνιρισμένο από μεγάλες δόσεις κινηματογραφικής… χρυσόσκονης έδωσαν στο DeLorean ένα θρυλικό στάτους. Σε βαθμό, μάλιστα, που η πραγματική συμπεριφορά του στο δρόμο περνούσε σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο προσωπικό αντικατέστησε το V6 μοτέρ, με ένα V8 αντλημένο από μια Porsche 928, το οποίο βοήθησε τον McFly να «χτυπήσει» τα 141 Km/h, να ενεργοποιήσει τον πυκνωτή ροής (flux capacitor) που ήταν τοποθετημένος στην καμπίνα της, DeLorean και να επιτραπεί η μεταφορά στο 1955.

Mέχρι να γνωρίσει μέρες δόξες στην ταινία, το μοντέλο δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Έκτοτε, η «αύρα» του εξακολουθεί να εμπνέει δεκάδες σχεδιαστές ανά τον κόσμο, ενώ έδωσε το έναυσμα στην ίδρυση της εταιρείας DeLorean Motor Company.