Με το Volkswagen Polo στο κέντρο της Αθήνας - Παιδί της πόλης...

Ο θόρυβος έχει καταλαγιάσει, οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί και η Αθήνα μοιάζει ερημωμένη. Όμως, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ζωντανέψει ξανά και θα βρεθούμε στα στενά δρομάκια του κέντρου…

  • -
  • -

Όλα τριγύρω αλλάζουν, αλλά μην απογοητεύεστε. Η κανονικότητα θα επιστρέψει. Στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σήμερα επικρατεί ηρεμία. Κάτι επιβεβλημένο, αφού οι συνθήκες το απαιτούν. Όμως, δεν θα αργήσει η στιγμή που τα κέντρα των μεγαλουπόλεων θα σφύζουν και πάλι από ζωή.
Ενώ εμείς, οι λίγο… «πειραγμένοι» θα έχουμε ξανά τη δυνατότητα να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Χωρίς να είναι απαραίτητο να ξενιτευτούμε για να απολαύσουμε τη γοητεία της οδήγησης. Όπως πριν από μερικούς μήνες όταν «αλωνίζαμε» το κέντρο της Αθήνας με το VW Polo.



Το «μικρό» της Volkswagen που με την πάροδο του χρόνου μεγάλωσε και έγινε όσο ένα Golf παλαιότερης γενιάς. Κατεβαίνοντας βράδυ προς το κέντρο και απολαμβάνοντας καλή παρέα στο αυτοκίνητο. Τότε που μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι από δύο στο εσωτερικό του. Χωρίς να μας απασχολεί το μποτιλιάρισμα στην Λεωφόρο Κηφισίας, παρατηρώντας τον κόσμο που χαμογελαστός ετοιμαζόταν για τη νυκτερινή του διασκέδαση.
Αμέριμνοι, χωρίς να μας ενδιαφέρει ο χρόνος και η απόσταση, αποκομμένοι στο δικό μας φιλόξενο περιβάλλον. Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις ο προορισμός είναι ο τελικός στόχος, αλλά υπάρχουν στιγμές που απολαμβάνεις το ταξίδι. Και κατευθυνόμενος προς το κέντρο μίας πόλης που σφύζει από ζωή, ιδιαίτερα με μία κατασκευή όπως το Polo, η διαδικασία είναι ευχάριστα διαδικαστική κινούμενος άνετα στον… κλεφτοπόλεμο των φαναριών.



Ανέμελες στιγμές, όπως όταν πλησίαζες στο Σύνταγμα και έψαχνες χώρο στάθμευσης, και αν έβρισκες με την πρώτη προσπάθεια πανηγύριζες με οπαδικό τρόπο. «Παρκάρισμα»… Μέχρι και αυτό μπορεί να μας λείψει. Όπως φυσικά και το κέντρο της Αθήνας το βράδυ. Με τα πολύχρωμα φώτα, τον κόσμο να περπατάει φωνάζοντας, τα μπαρ με τη μουσική στη διαπασών και ανθρώπους κάθε ηλικίας να διασκεδάζουν γελώντας δυνατά. Μία εικόνα γενικότερης ευφορίας και μία κατάσταση που βοηθούσε τους Αθηναίους να χαλαρώσουν και να ξεθυμάνουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Και όταν η ώρα είχε περάσει και η κυκλοφορία είχε μειωθεί, απολάμβανες την επιστροφή με ασφάλεια και ηρεμία. Και όπως το Volkwagen Polo «έλυνε τον κόμπο από τη γραβάτα» και χαλάρωνε ξεδιπλώνοντας όλες τις αρετές του στον ανοικτό δρόμο, έτσι και εσύ απολάμβανες τη μαύρη άσφαλτο να περνάει από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.
Σήμερα, όλα αυτά μοιάζουν μακρινά και σίγουρα μας δημιουργούν ένα συναίσθημα νοσταλγίας, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλα θα αλλάξουν. Σύντομα η περιπέτεια θα ανήκει στο παρελθόν και τότε θα απολαύσουμε ξανά αγαπημένες και όχι μόνο διαδρομές. Ειδικές ή καθημερινές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VOLKWAGEN POLO 1.0 TSI 95 PS

#μένουμε_σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΑΤΑΣ