Crossover: ιδανικά για διακοπές

Καταγράφουμε τους 5 λόγους που καθιστούν τα crossover ιδανική επιλογή για αποδράσεις, με τη βοήθεια του Citroen C4 Cactus

  • -
  • -

Οι δημιουργοί τους, λένε πως συνδυάζουν αρετές των hatchback και των SUV. Οι καχύποπτοι από την άλλοι τα βλέπουν στην καλύτερη σαν ψηλά μικρά οικογενειακά, στη χειρότερη σαν γιαλατζί 4x4. Τελικά, τα crossover έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν; Θα μας επιτρέψετε να πάρουμε σαφή θέση και να πούμε πως, ΝΑΙ, τα crossover έχουν λόγο ύπαρξης. Όχι, δεν πρόκειται να χαράξουν νέους δρόμους όπως τα ικανά τετρακίνητα, ούτε θα πετύχουν χαμηλότερα νούμερα κατανάλωσης καυσίμου από μικρομεσαία μοντέλα. Ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν ιδανική επιλογή για όποιους αρέσκονται σε συχνά ταξίδια και εκδρομές, ή κάνουν πολυήμερες διακοπές. Και για να το αποδείξουμε, πήραμε το στυλάτο Citroen C4 Cactus και καταγράψαμε τους 5 λόγους που συνδυαστικά μεταξύ τους καθιστούν τα crossover ιδανικά για διακοπές. Συμφωνήστε ή διαφωνήστε ελεύθερα, γράφοντας παρακάτω τα σχόλιά σας.

 
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ Citroen C4 Cactus 1.6 HDi


1.

Τα crossover έχουν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με τα hatchback. Έτσι, μπορείς να φτάνεις πιο κοντά στις αγαπημένες σου παραλίες,



να κινείσαι ευκολότερα σε χωματόδρομους με ανωμαλίες,



ενώ τέλος δύσκολα θα βρεις κάτω στις ράμπες των πλοίων.



2.

Στα crossover κάθεσαι ψηλότερα συγκριτικά με τα οικογενειακά και αφενός έχεις καλύτερη ορατότητα στην οδήγηση,


αφετέρου απολαμβάνεις περισσότερο τις ομορφιές της φύσης και των προορισμών που επισκέπτεσαι.

 

3.

Τα crossover έχουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου από τα SUV λόγω χαμηλότερου βάρους και έλλειψης τετρακίνησης. Άρα, περισσότερα χιλιόμετρα διαδρομής με λιγότερα καύσιμα και μικρότερο κόστος.


 


4.

Γενικά, τα crossover έχουν μεγαλύτερο ύψος στην καμπίνα συγκριτικά με τα hatchback, οπότε προσφέρουν ακόμη καλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, αντίστοιχους των SUV.



 

5.

Δεδομένου πως κατά κανόνα χρησιμοποιούν πλαίσια και μηχανικά μέρη επιβατικών αυτοκινήτων, τα crossover υπερτερούν των SUV και συνήθως δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα hatchback σε άνεση και κράτημα στο δρόμο.





ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Citroen C4 Cactus

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ αν δεν επιστρέψατε ακόμη, ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ αν είστε ήδη back home ή δεν φύγατε ποτέ...