Πού βρίσκεται ο δρόμος με τις περισσότερες στροφές στην Ελλάδα;

Ο συγκεκριμένος δρόμος ενώνει δύο μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Χρησιμοποιείται ακόμη, αλλά ευτυχώς πλέον δεν είσαι αναγκασμένος να περνάς από εκεί.

  • -
  • -

Η παλαιά εθνική οδός Άργους-Τρίπολης είναι ο δρόμος με τις περισσότερες στροφές στην Ελλάδα. Αποτελείται από περισσότερες από 30 στροφές και, για πολλά χρόνια, οι οδηγοί που κινούνταν στην κεντρική Πελοπόννησο έπρεπε να περάσουν από εκεί για να φτάσουν στον προορισμό τους.

strofes

Γνωστός και ως «κωλοσούρτης», ο δρόμος αυτός περνούσε από τον Αχλαδόκαμπο για να καταλήξει στην Τρίπολη. Οι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το στενό αυτό οδικό δίκτυο με τις στροφές των 180 μοιρών, το απαράδεκτο οδόστρωμα, την ελλιπή σήμανση και το χειρότερο, την απουσία προστατευτικών μπαρών για να κινηθούν προς Τρίπολη και νότια Πελοπόννησο.

Επί χρόνια, ο δρόμος αυτός συγκέντρωνε όλη την κίνηση, με τα τροχαία ατυχήματα να είναι πολλά και σοβαρά. Ειδικά τον χειμώνα, η κατάσταση ήταν τραγική και ακόμη και οι πιο έμπειροι οδηγοί, δυσκολεύοντας να τον διασχίσουν με ασφάλεια.

strofes

Οι φουρκέτες του «Κωλοσούρτη» και οι προσπεράσεις όταν εμπρός τύχαινε φορτηγό ή αγροτικό, είχαν γίνει το ανάθεμα των οδηγών.

Δείτε ακόμη: Αυτός είναι ο δρόμος με τις περισσότερες στροφές στον κόσμο!

Η παράδοση της σήραγγας του Αρτεμισίου και η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Τρίπολης άλλαξαν το τοπίο στην περιοχή και βελτίωσαν άρδην την οδική ασφάλεια στην περιοχή. Παράλληλα, ο δρόμος-καρμανιόλα του Αχλαδόκαμπου επανασχεδιάστηκε, μεγάλωσε σε αρκετά σημεία, απέκτησε νέα άσφαλτο και επιτέλους μπαριέρες, οπότε όσοι τον χρησιμοποιούν πλέον, να απολαμβάνουν τη μαγευτική θέα προς τον Αργολικό Κόλπο, χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή τους.