Δοκιμάζουμε το General Tire Grabber AT3 στο Attart Off Road Park

Με αφορμή την συνεργασία της EMA AE – GENERAL TIRE ελαστικά με το Attart Off Road Park, βρεθήκαμε στον off-road «παιδότοπο» για να δούμε τι μπορούν να κάνουν τα ελαστικά από πρώτο χέρι.

  • -
  • -

Μια ξεχωριστή… λασπωμένη εμπειρία μας χάρισε η General Tire, με αφορμή την πρωτότυπη χορηγική της συνεργασία με το Attart Off Road Park, στην Κερατέα Αττικής. Με μήνυμα “Anywhere is possible”, η γνωστή εταιρεία διαθέτει μια σειρά από τα κορυφαία off road ελαστικά της για τα εκτός δρόμου οχήματα του πάρκου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά τους οδηγικά χαρακτηριστικά, έως και τα τέλη Απριλίου του 2024. Φυσικά δεν γινόταν να μην τα δοκιμάσουμε από πρώτο χέρι και έτσι βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις του πάρκου για να οδηγήσουμε παλιά και νέα μοντέλα εξοπλισμένα με το 50/50 ελαστικό της General Tire, Grabber AT3.

Πρόκειται για ένα Mud and Snow προϊόν που προορίζεται για οδηγούς που διανύουν εκτός δρόμου αποστάσεις αντίστοιχες με αυτές που διανύουν εντός. Ένα ελαστικό που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των οδηγών SUV, pick-up και οχημάτων εκτός δρόμου όταν χρειάζονται να έχουν συνδυασμό εξαιρετικών δυνατοτήτων όταν απομακρύνονται από την άσφαλτο και σιγουριά κατά την κίνηση τους εντός δρόμου.

Gt attart

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στο ελεγχόμενο περιβάλλον μεν του Attart Off Road Park, αλλά σε ακραίες off road συνθήκες περνώντας από λιμνάζοντα νερά ύψους μισού μέτρου, λασπωμένες πίστες με εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης και πολλά ακόμη. Σενάρια που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έκαναν πολλά SUV μοντέλα να ιδρώσουν, αλλά εδώ χάρη στην κορυφαία πρόσφυση που πρόσφεραν τα ελαστικά της General Tire… ούτε που αγχωθήκαμε.

Το συγκεκριμένο ελαστικό φέρει τρεις τεχνολογίες. Η TracGen αφορά τις πολυγωνικές εγκοπές , οι οποίες δίνουν πρόσφυση ακόμη και σε πολύ «χαλαρές» επιφάνειες, ενώ ο ανοιχτός ώμος στο πέλμα εξασφαλίζει επαρκή αυτοκαθαρισμό σε λασπωμένα τερέν και έτσι το αυτοκίνητο έχει πάντα στη διάθεση του την μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Στη συνέχεια έχουμε την DuraGen τεχνολογία η οποία φροντίζει για την ανθεκτικότητα του ελαστικού. Το μείγμα προσφέρει αντίσταση σε κοψίματα και ξεφλουδίσματα, ενώ τα ενισχυμένα μπλοκ του πέλματος μειώνουν την παραμόρφωση τους. Έτσι βελτιώνεται η ζωή του ελαστικού σε ανώμαλα εδάφη καθιστώντας το ιδανικό για χρήσης όπως αυτή εδώ στο Attart Park. Τέλος, έχουμε την τεχνολογία Comfort Balance η οποία φροντίζει για την άνεση που προσφέρει το ελαστικό σε όλα τα εδάφη χάρη στην ομοιόμορφη γεωμετρία των μπλοκ και την σχεδίαση του πέλματος που επιτρέπει την ομαλή αλληλεπίδραση με το έδαφος.

2

Απόδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα συγκεκριμένα ελαστικά αποτελούν τα επιτεύγματα των αυτοκινήτων που οδηγήσαμε. Το Jeep Grand Cherokee είναι μέλος του στόλου του Attart Park και έχει διανύσει ήδη πολλά δύσκολα χιλιόμετρα στις off road πίστες του πάρκου, ενώ το τελευταίας γενιάς Isuzu D-Max είναι αυτό που πολλοί από εμάς είδαμε στις ειδικές του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις. Να σημειωθεί πως ακόμη φορούσε το ίδιο σετ ελαστικών και φυσικά η απόδοση ήταν εξαιρετική.

2

Η EMA AE – General Tire, εκτός από τη διάθεση ελαστικών για τους χρήστες της πίστας, δημιούργησε και μια mini έκθεση ελαστικών General Tire, εντός των στεγασμένων χώρων των εγκαταστάσεων του πάρκου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τα κορυφαία προϊόντα της GT. Παράλληλα, η πίστα του πάρκου απέκτησε εξωτερική σήμανση General Tire, σε πολλά σημεία της, με σημαίες, πανό, banners κλπ. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες, η EMA AE – General Tire, μέσα από πρωτότυπους διαγωνισμούς και άλλες προωθητικές ενέργειες, θα προσφέρει στους fans της off road οδήγησης μια σειρά από δωρεάν συμμετοχές στο Attart Park.

3

Ο χώρος του Attart Off Road Park είναι η πρώτη ολοκληρωμένη και ειδικά διαμορφωμένη πίστα εκτός δρόμου οδήγησης στην Ελλάδα, όπου οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν, είτε τα 4Χ4 οχήματα του πάρκου είτε τα δικά τους οχήματα. Τα ατομικά σεμινάρια οδήγησης γίνονται σε λάσπη, χώμα, εμπόδια, πέτρες, βράχια και απότομες κλίσεις και προσφέρουν μια αξέχαστη off road περιπέτεια! Στην πίστα, επίσης, γίνονται συχνά παρουσιάσεις αυτοκίνητων, events, test drives, συναντήσεις λεσχών και συνέδρια. Η εμπειρία 4X4 οδήγησης στο πάρκο Attart είναι σχεδιασμένη από τον Στέφανο Αττάρτ, τον πλέον «ειδικό» άνθρωπο του χώρου των οχημάτων εκτός δρόμου, στην Ελλάδα. Ο Στέφανος είναι ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής αγώνων στο χώμα, με διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητες και γνώσεις off road οδήγησης.

3

Δείτε ακόμη: Πότε είναι παράνομα τα φθαρμένα λάστιχα; Τι πρόστιμο θα πληρώσεις

Με περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας και Αμερικάνικη κληρονομιά στη βιομηχανία των ελαστικών, η General Tire, ως τμήμα πλέον του γερμανικού Group Continental, κατασκευάζει προϊόντα κορυφαίας αξιοπιστίας και ασφάλειας, τα οποία οι οδηγοί μπορούν να εμπιστευτούν. Η General Tire έχει εξειδικευθεί σε ελαστικά  για 4x4 και SUVs, προϊόντα θερινά, χειμερινά και all season, στιβαρά, με ιδιαίτερα και καινοτόμα χαρακτηριστικά κατασκευής και απόλυτη συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρό ή δύσκολο είναι το έδαφος που κινούνται.