Διακοπές με Nissan Juke στη Ναύπακτο

Εκεί που η θάλασσα συναντά το βουνό, η γραφική ομορφιά το σύγχρονο τρόπο ζωής και η άσφαλτος το χώμα, χρειάζεσαι ένα Crossover στυλάτο, πρακτικό, ευρύχωρο και οικονομικό

  • -
  • -

Διακοπές. Αλλά που; Η ξεκούραση, η ξεγνοιασιά και η διασκέδαση πρέπει να συνδυαστεί με προστασία από τον COVID-19. Ιδανικά, με αυτοκίνητο λοιπόν, σε μια όμορφη περιοχή με λίγα κρούσματα.

Η Ναύπακτος, συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα ως τουριστικός προορισμός. Μπορείς να πας με αυτοκίνητο, μέσω σύγχρονων (πλέον) αυτοκινητόδρομων, συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έχει άρωμα μεσαίωνα με το κάστρο και το γραφικό της λιμάνι αλλά και σύγχρονες ανέσεις και υποδομές, ενώ προσφέρει πάρα πολλές επιλογές για κοντινές εκδρομές και δραστηριότητες.

 

Το μέρος

Καθώς βρίσκεται πάνω στην ακτογραμμή του νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και σε μικρή απόσταση από την ορεινή ενδοχώρα, η Ναύπακτος είναι ιδανικό ορμητήριο για κάθε είδους αποδράσεις. Σε λιγότερο από 2,5 ώρες από την Αθήνα, 5 από Θεσσαλονίκη ή 2 από Ιωάννινα, βρίσκεσαι σε μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις με το πανέμορφο, ενετικό λιμάνι να δεσπόζει στο κέντρο της.

 

Από εκεί ξεκινούν τα τείχη του φρουρίου που εκτείνονται μέχρι ψηλά, στο καλοδιατηρημένο κάστρο με την πανέμορφη θέα, ενώ πριν και μετά σε περιμένουν πανέμορφες παραλίες για χαλάρωση. Στο βάθος διακρίνεται η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ενώ δίπλα στο λιμάνι και στα πλακόστρωτα καλντερίμια θα βρεις πολλά εστιατόρια, μπαράκια και καφετέριες.

Η Ναύπακτος αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για ημερήσιες εκδρομές, είτε παραθαλάσσια είτε στο βουνό.



Η Ορεινή Ναυπακτία είναι άλλωστε δημοφιλής χειμερινός προορισμός, που θα τον ευχαριστηθείς όμως και το καλοκαίρι. Δροσιά κάτω από τα πλατάνια με θέα το απέραντο πράσινο είναι συνήθης εικόνα στα τριγύρω χωριά.

Στην Άνω Χώρα θα κάνεις ακόμη και μπάνιο σε πισίνα, σε υψόμετρο 1.000 m, ενώ στον Πλάτανο θα περιηγηθείς σε πλακόστρωτα σοκάκια χαζεύοντας καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια με πανέμορφους κήπους.



Αν θέλεις περισσότερη βραδινή «ζωντάνια», στην πλατεία της Ελευθέριανης που απέχει μόλις 40 km από τη Ναύπακτο, θα απολαύσεις αργά τη νύχτα από ωραίους μεζέδες μέχρι παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια. Προσοχή μόνο στην επιστροφή!

 

Το αυτοκίνητο

Χρειάζεσαι κάτι ευρύχωρο και πρακτικό, που να συνδυάζει ασφάλεια και άνεση στην άσφαλτο, με δυνατότητα κίνησης σε ορεινές χωμάτινες διαδρομές, αλλά και να προσφέρει οικονομία καυσίμου. Καλοδεχούμενο και το ξεχωριστό στυλ που θα κάνει αντίθεση με τη γραφική ομορφιά της Ναυπάκτου.

Ιδανική επιλογή, το Nissan Juke. Έντονα αθλητικό παρουσιαστικό που τραβά τα βλέμματα, αλλά και εσωτερικό με τολμηρό στυλ, προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ 422 λίτρων). Για να χωρέσει όλη την παρέα ή την οικογένεια και τα μπαγκάζια των διακοπών.

 

Το εξελιγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προσφέρει απρόσκοπτη σύνδεση του smartphone σου, μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, για να βλέπεις και να χειρίζεσαι τις αγαπημένες σου εφαρμογές στην οθόνη αφής 8 ιντσών.

Με το ιαπωνικό crossover θα απολαύσεις κάθε διαδρομή που θα κάνεις. Γι’ αυτό φροντίζει το στιβαρό πλαίσιο αλλά και το "D-Mode", το οποίο σου επιτρέπει να επιλέγεις το πρόγραμμα οδήγησης που επιθυμείς: Standard, Eco ή Sport, έτσι ώστε να προσαρμόζεις το αυτοκίνητο στη διάθεσή σου κάθε στιγμή.

 

Στην οδηγική εμπειρία συμβάλλει βέβαια και ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης, ο οποίος προσφέρει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ απόδοσης, οικονομίας καυσίμου και ποιοτικής λειτουργίας. Ο 1.000άρης turbo αποδίδει 114 ίππους, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή εναλλακτικά με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (DCT με paddle shifts) και καταφέρνει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, από μόλις 5,9 lt/100 km (WLTP).

Σε κάθε περίπτωση, το Nissan Juke προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, το οποίο επιβεβαιώνει η κορυφαία αξιολόγηση των 5 αστέρων από το Euro NCAP. Τεχνολογίες όπως η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη, απλούστερη και πιο ευχάριστη.

 

Ακόμη και το παρκάρισμα ή η προσέγγιση σε δύσκολα σημεία, γίνεται πανεύκολα και δίχως άγχος. Χάρη στο σύστημα Intelligent Around View Monitor με πανοραμική 360 ° προβολή του αυτοκινήτου στην οθόνη του ταμπλό.

Από την πλούσια λίστα τεχνολογιών του Nissan Juke, ξεχωρίζει το σύστημα Pro Pilot, που προσφέρει αυτόματο έλεγχο στο τιμόνι, στην επιτάχυνση και την επιβράδυνση διατηρώντας το αυτοκίνητο στη λωρίδα του κατά τη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο αλλά και στη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Το Nissan Juke προσφέρεται αυτή την περίοδο με όφελος 600 ευρώ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και τις αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης στο nissan.gr ή στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων.

Travel Tips - Ναύπακτος

 > Απολαύστε το πρωί ή το απόγευμα το καφέ σας στο μεσαιωνικό λιμάνι.

 > Για βουτιές θα πάτε στις κοντινές κοντινές ακτές Ψανή και Γρίμποβο,, ή στην υπέροχη αμμουδιά της Χιλιαδούς. Λίγο πιο πέρα, θα βρείτε το Σκάλωμα.

 > Δείτε τη μοναδική θέα από το κάστρο απολαμβάνοντας ένα αναψυκτικό ή ποτό.

 > Για έλατα και βουνίσιο αέρα ανηφορίστε προς τα χωριά Ελατού (50 km), Ελευθέριανη (40 km) και Άνω Χώρα (55 km).

 



φωτογραφίες: gocar, nafpaktos.gr