Το εντυπωσιακό οικογενειακό crossover με σύμβολο την άνεση και την τεχνολογία. Ποιο είναι;

Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

  • -
  • -

Η Citroen έχει μια μεγάλη αγάπη προς την κατασκευή προηγμένων, πολυτάλαντων μοντέλων που απευθύνονται σε αγοραστές με κριτήρια επιλογής τόσο τη λογική, όσο και το συναίσθημα. Το C4 C-Cross αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας, ως ένα απόλυτα επιτυχημένο υβρίδιο μεταξύ κλασικού hatchback αμαξώματος και crossover.

Η εντυπωσιακή του εμφάνιση αποπνέει δυναμισμό από κάθε γωνία που θα το κοιτάξεις και η φωτιστική υπογραφή σε μορφή “V” δίνει αμέσως στίγμα για το υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο. Η καμπίνα καταφέρνει να βαδίζει ταυτόχρονα σε λειτουργικά και high tech μονοπάτια παντρεύοντας ιδανικά την ευχρηστία με τις πλήρεις ψηφιακές δυνατότητες που επιτάσσονται σήμερα, έχοντας παράλληλα πολύ προσεγμένη ποιότητα κατασκευής.

Οι χώροι που δεν αφήνουν με παράπονο ούτε τους πιο υψηλόσωμους επιβάτες και το πορτμπαγκάζ με τον όγκο των 380 lt θα φιλοξενήσει πρόθυμα τις αποσκευές τους. Η πρόταση της Citroen που ακούει στο όνομα C4 C-Cross μπορεί να συνδυαστεί τόσο με κινητήρες βενζίνης, όσο και με πετρελαίου. Με καύσιμο την αμόλυβδη η ισχύς του κινητήρα ξεκινά από 100 ίππους και φτάνει τους 155, ανάλογα με την έκδοση, ενώ οι ντίζελ «παίζουν» στο φάσμα 100-130 ίππων. Η πληρότητα της γκάμας σφραγίζεται με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση των 136 ίππων που επίσης υπάρχει στον κατάλογο.

Ωστόσο το μοναδικό χαρακτηριστικό του Citroen C4 C-Cross εντοπίζεται στην άνεση που προσφέρει. Στο σώμα του ρέει γνήσιο το D.N.A. της Citroen και η τεχνολογία Progressive Hydraulic Cushion φροντίζει να το «φωνάζει» σε κάθε βόλτα. Το αφράτο πάτημα στο δρόμο και η υποδειγματική απορρόφηση όλων των κακοτεχνιών που θα βρεθούν κάτω από τους τροχούς εγγυώνται ότι οι επιβάτες θα παραμείνουν ξεκούραστοι ακόμη και μετά από ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Άλλωστε το Citroen C4 C-Cross ενδείκνυται για μεγάλα ταξίδια, όχι μόνο χάρη στη… φιλόξενη συμπεριφορά του προς τους επιβάτες, αλλά και λόγω της ασφάλειας που προσφέρει. Με 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη κατάσταση! Ενδεικτικά, ξεχωρίζουμε τα εξής:

  • Έγχρωμο Head-Up Display
  • Σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων
  • Υποβοήθηση κίνησης σε αυτοκινητόδρομο
  • Προσαρμοζόμενο Cruise Control με λειτουργία Stop&Go
  • Σύστημα πέδησης κινδύνου προ και μετά τη σύγκρουση